Jääkiekko

Leijonat pelaa perjantaina finaalipaikasta

17.2.2022. Miesten jääkiekon finalistit selviävät perjantaina käytävissä välierissä. Suomen vastustaja on varhain perjantaiaamuna Slovakia, jonka Suomi voitti jo alkulohkossa lukemin 6-2. Jyrääkö Leijonat finaaliin? Lue ennakko alta ja hyödynnä tarjous otteluun!


Ennakko: Suomi – Slovakia

Suomi selvitti tiensä välieriin torstaina vakuuttavalla esityksellä Sveitsiä vastaan. Kyseisessä ottelussa Leijonat siirtyivät jo avauserässä 2-0-johtoon ja kaksi jälkimmäistä erää olivat joukkueelta mainiota pelaamista johtoasemassa. Kolmannessa erässä tyhjään maaliin isketyt osumat toivat Suomelle ottelusta lopulta 5-1-voiton. Suomi on pelannut turnauksen kaikki neljä otteluaan vakuuttavalla maalierolla 18-7. 

Slovakia on turnauksen välieräjoukkueista ylivoimaisesti suurin yllätys. Joukkue hävisi turnauksen kaksi ensimmäistä otteluaan Suomelle ja Ruotsille yhteismaalein 3-10, joka johti lopulta alkulohkon kolmossijaan. Slovakia on tehnyt pudotuspelivaiheessa jo kaksi yllätystä kun sekä Saksa että Yhdysvallat jäivät joukkueen jalkoihin. Torstaina puolivälierissä Yhdysvaltoja vastaan Slovakia tasoitti ottelun kolmannessa erässä 44 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja rynni välieriin voittomaalikilpailun kautta.

Sakari Manninen on Leijonien turnauksen paras pistemies neljän ottelun jälkeen tehopistein 3+3. Ketjukaveri Teemu Hartikainen tulee heti Mannisen perässä toisena tehopistein 2+4. Slovakian paras pistemies on ollut uskomatonta turnausta pelaava TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovsky. Vasta 17-vuotias Slafkovsky johtaa turnauksen maalipörssiä viidellä maalilla yhdessä Ruotsin Lucas Wallmarkin kanssa. 

Suomi ja Slovakia ovat siis kohdanneet turnauksessa jo kertaalleen alkulohkovaiheessa. Silloin Slovakian startti otteluun oli erittäin väkevä ja joukkue sai paineellaan horjutettua Suomen pelinavaamista. Slafkovskyn tekemän avausmaalin jälkeen Suomi kuitenkin ryhdistäytyi ja rynnisti jo avauserässä 3-1-johtoon. Suomi pääsi ottelussa kunnolla maalinteon makuun, sillä ottelu päättyi lopulta Suomen vakuuttavaan 6-2-voittoon.

Suomen joukkueesta ottelussa kolmeen tehopisteeseen ylsivät Manninen 3+0 ja Miro Aaltonen 2+1. Slovakian molemmista maaleista puolestaan vastasi Slafkovsky.

Leijonat lähtee perjantaina finaalipaikan metsästykseen suurena ennakkosuosikkina ja kaikki muu paitsi voitto olisi valtava pettymys. Suomen pelaaminen on ollut tässä turnauksessa hyvin tasapainoista Ruotsi-ottelun toista erää lukuun ottamatta, joten on vaikea nähdä skenaariota, jossa potentiaalinsa ylärajoilla kulkeva Slovakia pystyisi horjuttamaan Jukka Jalosen luotsaamia Leijonia.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja