Jalkapallo

Chelsea ja Liverpool kohtaavat Liigacupin finaalissa

26.2.2022. EFL Cupin finaali pelataan sunnuntai-iltana Wembleyllä. Chelsealla on jo vitriinissään seurajoukkueiden maailmanmestaruus ja UEFA Super Cup, kun taas Liverpool hakee kauden ensimmäistä pyttyään. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous matsiin!


Ennakko: Chelsea – Liverpool

Chelsea avasi oman pokaalisaldonsa tämän kalenterivuoden osalta 12. helmikuuta Palmeirasia vastaan käydyssä seurajoukkueiden MM-finaalissa. Lisäksi lontoolaisjoukkue on edelleen mukana sekä Mestarien liigassa että FA-cupissa. Liverpoolille sunnuntain finaali on puolestaan kauden ensimmäinen mahdollisuus pokaaliin. Punaiset ovat EFL Cupin lisäksi mukana vielä Mestarien liigassa ja Valioliigan mestaruustaistelussa.

Chelsea selvitti tiensä finaaliin välieristä Tottenhamia vastaan yhteismaalein 3-0. Liverpool puolestaan kaatoi välierissä Arsenalin jälkimmäisen osaottelun maaleilla lukemin 2-0. 

Chelsea on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien seitsemän edellistä otteluaan tappioitta. Joukkueen viimeaikaisissa voitoissa on vakuuttanut erityisesti puolustus, joka on pitänyt vastustajan nollilla neljä kertaa viimeisestä seitsemästä ottelusta. Ylipäätään Chelsea päästää omiin hyvin vähän maaleja, mistä kertoo paljon se, että edellinen kaksi maalia heidän verkkoonsa tehnyt joukkue on Liverpool tammikuun alussa. Chelsea on Valioliigassa 25 ottelun jälkeen kolmantena 50 pisteellä.

Liverpoolin tappiottomien otteluiden putki on puolestaan 12 ottelun mittainen. Voittoputki joukkueella on sunnuntaihin saavuttaessa yhdeksän ottelun mittainen. Voittoputken aikana Liverpool on pitänyt maalinsa puhtaana peräti kuusi kertaa. Niin ikään Liverpoolin verkkoon edellisen kerran kaksi maali tehnyt joukkue on Chelsea samaisesta ottelusta tammikuun alusta. Liverpool on ollut viime aikoina Chelseaa tehokkaampi hyökkäyspäässä, mistä hyvä esimerkki nähtiin keskiviikkona joukkueen murskattua Leedsin Valioliigassa lukemin 6-0. 

Liverpool on noussut Valioliigassa takaisin mukaan kerran jo kuopattuun mestaruustaisteluun. 26 ottelun jälkeen joukkue on Valioliigassa toisena kolmen pisteen päässä Manchester Citystä.
Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Valioliigassa kahdesti ja molemmat kohtaamiset ovat päättyneet tasapeliin. Liverpool-hyökkääjä ja Valioliigan maalipörssin johtaja Mohamed Salah on onnistunut maalinteossa molemmissa kohtaamisissa Chelseaa vastaan.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja