Jääkiekko

Tappara ja Rögle kohtaavat CHL-finaalissa

28.2.2022. Tiistai on suomalaiselle jääkiekolle iso päivä, sillä Tappara pelaa kansainvälisen CHL-sarjan finaalissa ruotsalaisjoukkue Rögleä vastaan. JYP onnistui voittamaan kyseisen turnauksen keväällä 2018. Saadaanko Tapparasta CHL:n historian toinen suomalaisvoittaja? Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä finaaliin!

Kaksikymppiä Tapparalle tuo yli 12O euroa

  1. Avaa pelitili 2Obetille
  2. Talleta 2O euroa, niin saat 4O euroa pelirahaa
  3. Veikkaa koko summalla Tapparan voittoa (4O x 3.35*)
  4. Jos Tappara voittaa, sinä voitat 134 euroa!

*Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Rögle – Tappara

Tiistain finaali pelataan Röglen kotikaukalossa Catena Arenalla. Ruotsalaisjoukkue pääsee pelaamaan ison finaalin intohimoisen kotiyleisön edessä, mikä tuo sille taatusti lisää virtaa. Rögle on nimittäin ollut tällä kaudella Ruotsin pääsarja SHL:n paras kotijoukkue.

Rögle selvitti tiensä finaaliin välieristä toista ruotsalaisjoukkuetta Frölundaa vastaan yhteismaalein 8-4. CHL:ssä joukkue on tällä kaudella voittanut 12 pelaamastaan ottelusta yhteensä kymmenen. SHL:ssä Rögle on 42 kierroksen jälkeen toisena tasapistein sarjajohtaja Skellefteån kanssa. Joukkue saapuu tiistain otteluun kolmen ottelun voittoputkessa ja viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa Rögle on ollut SHL:n paras joukkue. Ruotsalaiset lähtevät edellä mainittujen seikkojen takia tulevaan otteluun ennakkosuosikkina ja Tapparan haaste tulee olemaan puolestaan valtava vieraalla maalla.

Tappara selvitti tiensä finaaliin koronan sotkemista välieristä saksalaista RB Müncheniä vastaan. Tapparan välierävaihe pelattiin koronan takia yksiosaisena, jonka se voitti kotonaan Kristian Kuuselan kahden ylivoimamaalin turvin lukemin 3-0. Tappara on voittanut tällä kaudella 11 CHL-ottelustaan peräti kymmenen, joskin näistä voitoista kaksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. 

Liigassa tamperelaisjoukkue on ollut jo pitkään sarjan kovakuntoisimpia joukkueita. Viimeisestä seitsemästä ottelusta Tappara on voittanut kotimaassaan viisi ja pisteille asti joukkue on päässyt kuusi kertaa. Tappara on ollut tällä kaudella Liigan paras vierasjoukkue. 50 ottelun jälkeen joukkue johtaa Liigaa samalla pistemäärällä Jukurien kanssa. 

Joukkueiden keskinäinen vertailu on totta kai kahdesta hyvin erilaisesta sarjasta johtuen hyvin hankalaa, mutta lähtökohtaisesti Röglen suurin vahvuus on hyökkäyspelaaminen, kun taas Tappara nojaa tiiviiseen puolustukseen loistavasti pelanneen maalivahdin Christian Heljangon johdolla. Tapparan puolustuspelaamiseen tulee tiistaina kuulua myös jäähyttömyys, sillä Röglen ylivoima on ollut tällä kaudella CHL:ssä tulikuumaa, tarkalleen ottaen 42.86 %.


Lisäjännitystä otteluun?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja