Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Carolina nousi Idän kärkeen

28.2.2022. Helmikuu vaihtuu tuota pikaa maaliskuuksi ja sitä myöten NHL:ssä panokset kovenevat entisestään. Suomalaisittain kulunut viikko oli tarunhohtoisessa erittäin tehokas. Hypätään parhaisiin paloihin seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 21.–27.2.

Carolina Idän kärkeen

Carolina Hurricanes nousi viikon päätteeksi Itäisen konferenssin kärkeen ohi Florida Panthersin. Carolina voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan venyttäen voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Carolinan viimeaikaiseen vireeseen on nostanut suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Teräväinen pelaa parhaillaan elämänsä jääkiekkoa ja on uransa pisimmässä pisteputkessa. 27-vuotiaan hyökkääjän putki on sunnuntain ottelun jälkeen kahdeksan ottelun mittainen tehopistein 4+7=11. Aho on Teräväisen vierellä kuuden ottelun pisteputkessa tehoin 3+5=8. Aho ja Teräväinen ovat kuuden yhteisen NHL-kauden aikana olleet tehopisteillä 171 kertaa samassa maalissa. Kyseinen lukema jakaa Carolinan seurahistorian kärkisijaa yhdessä Ron Francisin ja Kevin Dineen kanssa. 

Dallas Hintzin johdolla kohti pudotuspelejä

Dallas Stars pääsi viime viikolla kaikissa kolmessa ottelussaan pisteille kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kyseiset pisteet nostivat joukkueen Keskisessä divisioonassa takaisin pudotuspelipaikkaan kiinni sijalle viisi. 25-vuotiaalle Roope Hintzille sunnuntain 4-2-voitto Buffalo Sabresia vastaan oli erityinen. Uudelle tasolle tällä kaudella noussut Hintz teki ottelussa yhden maalin rikkoen samalla oman yhden kauden piste-ennätyksensä NHL:ssä. Hintz on ollut tällä kaudella 50 ottelun jälkeen Dallasin kolmanneksi paras pistemies tehopistein 23+21=44. Neljättä kauttaan NHL:ssä pelaavan Hintzin aikaisempi ennätys 43 tehopistettä syntyi viime kaudella 41 otteluun. 

Rantasen Colorado pysyy kuumana

Colorado voitti viime viikolla neljästä ottelustaan kolme säilyttäen oman paikkansa NHL:n kärjessä neljän pisteen erotuksella Carolinaan nähden. Colorado voitti viikon kolme viimeistä otteluaan varsinaisella peliajalla maalierolla 14-7. Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen seilaa kärkijoukkueessa kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa tehopistein 2+8=10. Viimeaikainen vire on nostanut Rantasen 50 ottelun jälkeen NHL:n pistepörssissä jo kuudenneksi tehopistein 26+39=65.


Jännitystä pelikatkoille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja