Jääkiekko

Minnesota ja Dallas pelaavat isoista pisteistä sunnuntaina

6.3.2022. Sunnuntaina on mahdollisuus seurata NHL-kiekkoa parhaaseen katseluaikaan, kun Minnesota Wild ja Dallas Stars iskevät yhteen. Dallas lähtee divisioonan sisäiseen kamppailuun ennakkosuosikkina Minnesotan rämpiessä kauden heikoimmassa vireessä. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous matsiin!


Ennakko: Minnesota Wild – Dallas Stars

Sunnuntain ottelussa pelataan isoista pisteistä, sillä kyseessä on divisioonan sisäinen kamppailu pudotuspelipaikoista. Minnesota oli pitkään “turvassa” Lännen kärjessä, mutta viime aikojen heikommat otteet ovat pudottaneet joukkueen 52 ottelun jälkeen Keskisen divisioonan kolmanneksi 67 pisteellä. Dallas on ollut koko kauden aivan pudotuspeliviivan tuntumassa ja 53 ottelun jälkeen joukkue on divisioonan viidentenä 63 pisteellä. Dallasin ero pudotuspeleihin on kirjoitushetkellä vain yksi vaivainen piste.

Minnesotalla on menossa kauden heikoin vaihe. Perjantain vastaisena yönä joukkue sai katkaistua neljän ottelun mittaisen tappioputkensa Philadelphia Flyersia vastaan, mutta viimeisestä kahdeksasta ottelusta Minnesota on onnistunut voittamaan vain kaksi. Viiden ottelun kuntopuntarissa Minnesota on ollut Läntisen konferenssin heikoin joukkue yhdellä voitolla maalierolla 13-23.

Minnesotan ainoa suomalaispelaaja on tällä kaudella maalivahti Kaapo Kähkönen. 25-vuotias Kähkönen on jäänyt joukkueessa kakkosmaalivahdiksi Cam Talbotin taakse. Suomalainen on pelannut tällä kaudella Minnesotan maalilla 21 ottelua torjuntaprosentilla 91,68%.

Dallas on puolestaan ollut viime aikoina Lännen kuumimpia joukkueita. Kirjoitushetkellä joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja viimeisestä seitsemästä ottelusta Dallas on jäänyt vain yhden kerran pisteittä. Kuluneen viikon ensimmäisessä ottelussa Dallas nousi Los Angeles Kingsiä vastaan kahden maalin tappioasemasta 4-3-voittoon. Joukkue on ollut tiiviillä puolustuspelaamisella viimeisen kymmenen ottelun otannalla Lännen toiseksi paras joukkue maalierolla 26-23.

Dallasin kokoonpanossa pelaa parhaillaan peräti viisi suomalaista. Hyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta ylsivät pisteille joukkueen viimeisimmässä ottelussa Kingsiä vastaan. Puolustuksessa luutivat Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Jani Hakanpää. Hintz on rikkonut tällä kaudella oman yhden kauden piste-ennätyksensä tehopistein 23+22=45. Kyseinen pistemäärä riittää joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmannelle sijalle.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja