Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Runkosarjan loppu häämöttää

11.4.2022 NHL:n runkosarjaa on joukkueesta riippuen jäljellä 8-11 ottelua. Viikkokatsauksessa otetaan kiinni pudotuspelipaikkansa varmistaneisiin joukkueisiin sekä Roman Josin ja Auston Matthewsin dominointiin omilla pelipaikoillaan. Ota setti lukuun alta!


Lisäjännitystä peleihin?


NHL:n viikkokatsaus 4.4.–10.4.

Auston Matthewsin käsittämätön maalivainu

Kesän 2016 ykkösvaraus Auston Matthews on kovaa vauhtia matkalla NHL:n maalipörssin voittoon kaudella 2021-22. Matthews on tällä kaudella pelannut 67 ottelua, joissa hän on tehnyt käsittämättömät 58 maalia. Maalipörssiä Matthews johtaa kahdeksan maalin erolla ennen Edmonton Oilersin Leon Draisaitlia. Pistepörssissä hyökkääjä on neljäntenä 99 tehopisteellä.

Matthews teki NHL-historiaa sunnuntain vastaisena yönä kahdella maalilla Montrealin verkkoon Toronton 3-2-voitossa. Näiden kahden maalin myötä Matthews on tehnyt yhteensä 51 maalia viimeiseen 50 otteluun. Matthewsista tuli ensimmäinen pelaaja sitten Mario Lemieux´n (1995-96), joka on tehnyt 50 maalia 50 ottelussa. Hyökkääjä on tällä tahdilla matkalla 67 maalin kauteen, vaikka otteluita hänelle voi kertyä vain 77.

Roman Josi on 2000-luvun tehokkain puolustaja

31-vuotias Nashville Predatorsin puolustaja Roman Josi pelaa NHL:ssä todellista tykkikautta. Josin aiempi piste-ennätys 16+49=65 kaudelta 2019-20 on jäänyt historiaan, sillä hän johtaa puolustajien pistepörssiä 70 ottelun jälkeen hurjalla pistemäärällä 19+68=87. Kaikista NHL-pelaajista kyseinen pistemäärä oikeuttaa sijaan kymmenen.

87 tehopistettä on 2000-luvun suurin lukema puolustajan paikalta yhden kauden aikana. Aikaisempaa tämän vuosituhannen piste-ennätystä piti nimissään San Jose Sharksin Brent Burns, joka iski kaudella 2018-19 tehopisteet 16+67=83. Nashvillellä on runkosarjaa jäljellä kymmenen ottelua. Kuinka korkeammalle Josi vielä pistesaldonsa nostaakaan?

Katsaus pudotuspelijoukkueisiin

Idässä neljä parasta joukkuetta Florida Panthers, Carolina Hurricanes, Toronto Maple Leafs ja New York Rangers ovat varmistaneet paikkansa kevään pudotuspeleihin. Idässä kilpailua ei juurikaan ole, joten myös Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins ja Washington Capitals tulevat varmistamaan omat pudotuspelipaikkansa lähiaikoina. 

Lännessä kilpailu on huomattavasti kovempaa, sillä vain konferenssin ylivoimainen johtaja Colorado Avalanche on varmistanut paikkansa pudotuspeleihin. Coloradon takana on yhteensä kahdeksan joukkuetta vain 13 pisteen sisällä toisistaan. Keskisestä divisioonasta tällä hetkellä pudotuspeleihin ovat menossa Minnesota Wild ja St.Louis Blues sekä Tyynenmeren divisioonasta Calgary Flames, Edmonton Oilers ja Los Angeles Kings. Lännessä usealla joukkueella pudotuspelit ovat jo nyt käynnissä kovan kilpailun takia.

–Broidi


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja