Jalkapallo

Top 5: kesän kiinnostavimmat Valioliigasiirrot

26.7.2022. Englannin Valioliiga käynnistyy elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta joukkueiden välinen kilpavarustelu on käynyt kuumana koko kesän. Broidi listasi siirtoikkunan mielenkiintoisimmat pelaajahankinnat.

Erling Haaland

22-vuotias Erling Braut Haaland siirtyi Manchester Cityyn Dortmundista, jossa mies paukutti mielipuoliset 62 maalia 67 otteluun. Norjalaisen maalinsylkijän markkina-arvo on Transfermarktin mukaan huimat 15O miljoonaa euroa, joten City teki myös taloudellisesti todellisen huippukaappauksen pulittaessaan Haalandista vain 6O miljoonaa.

Hyökkääjä sai käytännössä valita oman seuransa, sillä kaikki Euroopan jättiläiset olisivat halunneet norjalaisen riveihinsä. City vei kisassa pisimmän korren, eikä vähiten historian takia: Erlingin isä Alfie Haaland pelasi Manchesterin sinisessä kaudet 2000-2003.

Kalidou Koulibaly

Chelsea hankki Real Madridiin siirtyneen Antonio Rüdigerin tilalle vähintään yhtä kovan nimen, kun Napolia peräti kahdeksan kauden ajan edustanut Kalidou Koulibaly liittyi seuran vahvuuteen. 31-vuotias senegalilainen siirtyi Lontooseen noin 4O miljoonan euron siirtosummalla.

Koulibaly tunnetaan vahvana, aggressiivisena ja yllättävän nopeana keskuspuolustajana, joten Valioliigaan sopeutuminen tuskin tuottaa suurempia ongelmia.

Gabriel Jesus

Manchester Cityssä edelliset viisi vuotta pelannut Gabriel Jesus saattaa osoittautua Arsenalille todelliseksi kultakimpaleeksi. Brassi ei saanut Pep Guardiolan Cityssä koskaan haluamaansa vastuuta, mutta silti mies heilutti maaliverkkoa kunnioitettavat 58 kertaa 159 ottelussa.

53 miljoonan euron siirtosummaakaan ei voi pitää kohtuuttoman suurena, sillä Valioliigassa jo kokenut hyökkääjä on vasta 25-vuotias. Tuleva kausi on Jesusille tärkeä, sillä vastuuta on luvassa varmasti yllin kyllin. Vastuun mukana odotetaan myös läjäpäin maaleja, sillä brassi on eittämättä Arsenalin kesän ykköshankinta.


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Darwin Nunez

23-vuotias Darwin Nunez on kesän jättihankinta. Liverpool pulitti hyökkääjästä Benficalle hurjat 1O1 miljoonaa euroa, eikä syyttä. Uruguaylainen nakutti viime kaudella Portugalin pääsarjassa huimat 26 maalia 28 ottelussa ja voitti sekä liigan maalikuninkuuden että parhaan pelaajan tittelin.

Nunezin kuusivuotinen sopimus tulee Merseysiden punaisille tarpeeseen, sillä seuralegendaksi noussut Sadio Mane vaihtoi kesällä saksalaisjätti Bayern Münchenin riveihin.

Jesse Lingard

Siirtoikkunan ehkä eriskummallisin liike nähtiin heinäkuun puolivälin jälkeen, kun Englannin maajoukkueessakin nähty 29-vuotias Jesse Lingard siirtyi ilmaiseksi Manchester Unitedista sarjanousija Nottingham Forestin riveihin. Kummalliseksi siirron tekee eriyisesti se, että David Moyesin West Ham olisi palkannut keskikenttäpelaajan mieluusti riveihinsä. Huhujen mukaan JLingz ei ollut tyytyväinen lontoolaisseuran tarjoamaan viikkopalkkaan.

Lingardin sopimus Forestin kanssa on vain yksivuotinen, joten haiskahtaa siltä, että palkka oli merkittävä tekijä United-kasvatin seuravalinnassa.

Muita siirtopoimintoja:

  • Raheem Sterling, Man City –> Chelsea
  • Kalvin Phillips, Leeds –> Man City
  • Richarlison, Everton –> Tottenham
  • Christian Eriksen, Brentford –> Man United
  • Oleksandr Zinchenko, Man City –> Arsenal
  • Lisandro Martinez, Ajax –> Man United
  • Ivan Perisic, Inter –> Tottenham
  • Taiwo Awoniyi, Union Berlin –> Nottingham

–Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja