Jääkiekko

Top 5: Liigan tulevat NHL-tähdet

19.9.2022. Uusi Liiga-kausi on lähtenyt upeasti käyntiin. Euroopasta saapuneiden supertähtien lisäksi kaukaloista kannattaa bongata myös nuoria tulevaisuuden tähtiä. Otetaan seuraavaksi framille viisi Liigan potentiaalisinta tulevaisuuden NHL-tähteä.

1. Joakim Kemell, JYP

18-vuotias Joakim Kemell oli kesällä korkein suomalainen NHL-varaus numerolla 17. Maalipyssy teki heti varauksen jälkeen tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa, mutta JYP saa nauttia nuorukaisen otteista vielä yhden kauden verran vuoden mittaisen lainasopimuksen myötä. 

Viime kaudella Kemell nousi kaikkien kiekkofanien huulille huimilla otteillaan. Hyökkääjä iski Liigassa 39 otteluun tehopisteet 15+8=23 ja hänet valittiin kauden jälkeen sarjan parhaana tulokkaana. Tämän lisäksi Kemell dominoi Suomen nuorisomaajoukkueessa alle 18- ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kemell aloitti uuden Liiga-kauden iskemällä avausottelussa komean maalin Sportin verkkoon.

2. Aron Kiviharju, TPS

Vasta 16-vuotias Aron Kiviharju debytoi Liigassa tämän kauden avausottelussa Tapparaa vastaan. Vuonna 2006 syntynyt puolustaja on oman ikäluokkansa ylivoimaisin suomalaistalentti. Kiviharju tulee varauskelpoiseksi pelaajaksi vasta kesällä 2024.

Kiviharju pelasi viime kauden TPS:n alle 20-vuotiaiden joukkueessa, jossa 41 otteluun hän iski tehopisteet 8+26=34. Kiviharju edusti viime keväänä Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän saalisti kuuteen otteluun kuusi syöttöpistettä. Kiviharju murtautuu tällä kaudella Liigaan pienin edistysaskelin.

3. Joel Blomqvist, Kärpät

20-vuotias Joel Blomqvist varattiin NHL:ään Pittsburgh Penguinsin toimesta kesällä 2020. Viime kaudella maalivahti esiintyi edukseen Kärpissä ja tähän uuteen kauteen hän lähtee suuren mestarisuosikin ykkösmaalivahtina.

Blomqvist pelasi viime kaudella Liigassa 20 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 94,0 % ja seitsemän playoffs-ottelua torjuntaprosentilla 95,0 %. Kauden jälkeen nuorukainen lähti haistelemaan Pohjois-Amerikan tunnelmaa AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin kanssa. Maalivahti vakuuttaa rauhallisuudellaan ja viime kausi toi hänen pelaamiseensa uuden ulottuvuuden onnistumisten kautta.

4. Topi Niemelä, Kärpät

Toinen samanikäinen Kärppä-nuorukainen Topi Niemelä varattiin Toronto Maple Leafsin toimesta NHL:ään kesällä 2020. Niemelä teki kesällä tulokassopimuksen Toronton kanssa, mutta tuleva kausi menee puolustajan kohdalla vielä lainalla Kärpissä.

Kiekollisesti erittäin taitava puolustaja pelasi viime kaudella upeasti Liigassa. Niemelä oli syksyllä parhaimmillaan pistepörssin kärjessä ja koko kauden saldo oli 54 otteluun tehopisteet 10+23=33. Kärppien puolustus on vahvistunut paljon viime kaudesta, jonka myötä Niemelän rooli joukkueessa on pienentynyt. Puolustaja on Liigassa yksi parhaista kiekonkäsittelijöistä. 

5. Jani Nyman, Ilves

18-vuotias Jani Nyman varattiin kesällä NHL:ään Seattle Krakenin toimesta. Nymanilla on läpimurto Liigaan vielä tekemättä, mutta omassa ikäluokassaan maalintekijäluonne on poikkeuksellinen talentti.

Nyman sai syyskuun alussa vastuuta kahdessa Ilveksen CHL-ottelussa. Terveeseen Ilves-joukkueeseen hänellä on kuitenkin vaikeuksia murtautua, mikä on sääli, sillä hän on pelannut Suomessa jo läpi Mestiksen sekä A-juniorit. Isokokoinen maalipyssy teki viime kaudella Mestiksessä 18 maalia ja tulevaisuudessa maaleja syntyy toivottavasti lisää Liigassa sekä NHL:ssä.

Broidi


SUPERTARJOUS ILMAN KIERRÄTYSEHTOJAMuita aiheeseen liittyviä juttuja