Jääkiekko

Ilves ja Tappara mittelevät paremmuudestaan perjantaina

22.9.2022. Liigassa kauden ensimmäinen Tampereen paikalliskamppailu pelataan perjantaina. Kautensa upeasti aloittanut Ilves lähtee otteluun sarjan piikkipaikalta. Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous Liiga-kierrokselle!


Ennakko: Ilves – Tappara

Ilves johtaa kirjoitushetkellä Liigaa 11 pisteellä neljästä ottelusta. Vakuuttavasti esiintyneen joukkueen maaliero on tällä hetkellä 12-4. Tappara on kilpakumppanistaan neljän pisteen päässä sijalla viisi. Tapparan maaliero on neljään otteluun 11-10.

Ilves on kerännyt neljästä ottelusta pelkkiä voittoja. Kotona joukkue on kaatanut HIFK:n ja Ässät yhteismaalein 5-1, kun taas vieraissa jalkoihin ovat jääneet Sport ja Ässät yhteismaalein 7-3. Ilveksen toistaiseksi kovin testi oli keskiviikon vierasottelu Ässiä vastaan. Kyseisen voiton tamperelaisjoukkue otti vasta voittomaalikilpailun jälkeen. 37-vuotias Petri Kontiola on keskiviikon kierroksen jälkeen Liigan pistepörssissä jaetulla kärkisijalla tehopistein 2+4. Kontiola on kerännyt tehopisteitä joukkueen jokaisessa ottelussa. Ilves on päästänyt omiin ainoastaan neljä maalia. Joukkueen vastuumaalivahti Marek Langhamer on ottanut joukkueensa voitoista kolme torjuntaprosentilla 96,05 %.

Tappara saapuu perjantain koitokseen alla kaksi peräkkäistä tappiota. Tappara aloitti kautensa kahdella kotivoitolla TPS:stä ja HIFK:sta, mutta tämän jälkeen on tullut käkättimeen sekä Kärpiltä että HPK:lta. Keskiviikkona joukkue koki kirvelevän tappion kotiyleisön edessä Nokia Arenalla. Tappara johti ottelua HPK:ta vastaan kolmannessa erässä maalein 3-2, mutta HPK:ta tuli lopulta ohi jatkoajalla. Tapparan nimekäs paluumuuttaja Jori Lehterä on ottanut Liigan haltuunsa tehopistein 0+6. Lisäksi toinen paluumuuttaja Valtteri Kemiläinen on vakuuttanut tehopistein 0+5. Tapparalla on ollut puolustuspäässä huomattavasti enemmän vaikeuksia kuin Ilveksellä.

Viime kaudella Ilves oli Tampereen kunkku neljällä voitolla kuudesta kohtaamisesta. Ilves vei kaikki kolme ensimmäistä kohtaamista, kun taas Tappara voitti kolmesta viimeisestä kaksi. Joukkueet kohtasivat toisensa elokuussa harjoitusottelussa. Silloin Tappara oli joukkueista parempi maalein 3-2. 

Kauden ensimmäiseen paikallisotteluun on myyty jo nyt yli 10 000 lippua. Tampereen kiekkohuuma on edelleen voimissaan ja perjantain ottelusta on helppo ennakoida upeaa ja kiivasta.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja