Jalkapallo

Chelsea ja AC Milan kohtaavat keskiviikkona Lontoossa

4.10.2022. Mestarien liigan keskiviikon kierroksella taistellaan pisteistä kahdeksassa ottelussa. Illan ehkä kiinnostavin kohtaaminen nähdään Chelsean ja AC Milanin välillä. Kotijoukkue on kahden pelin jälkeen yllättäen lohkojumbona – miten käy keskiviikon kamppailussa?


Ennakko: Chelsea – AC Milan

E-lohkossa tilanne on hyvin kimurantti kahden kierroksen jälkeen. AC Milan johtaa lohkoa neljällä pisteellä ja toisena on Dinamo Zagreb kolmella pisteellä. Salzburg on kolmas kahdella pisteellä ja yllättäen jumbona on Chelsea vain yhdellä pisteellä.

Chelsea hävisi ensimmäisen ottelunsa Dinamo Zagrebille 1-0 ja toisessa se jäi tasapeliin Salzburgia vastaan. Milan pelasi ensimmäisessä ottelussa tasan Salzburgin kanssa ja voitti jälkimmäisessä Zagrebin maalein 3-1.

Chelsea vaihtoi päävalmentajaa 6. syyskuuta koetun Zagreb-tappion jälkeen. Chelsean Mestarien liigan voittoon vienyt Thomas Tuchel vaihtui Brightonissa upeaa työtä tehneeseen Graham Potteriin. Potterin alaisuudessa joukkue pelasi toisen ottelunsa lauantaina Crystal Palacea vastaan. Chelsea otti ottelusta niukan 2-1-vierasvoiton Conor Gallagherin upealla yksilösuorituksella. 

Chelsea on voittanut Valioliigassa seitsemästä ottelustaan neljä ja on kerännyt yhteensä 13 pistettä. Kyseinen pistemäärä riittää sarjataulukossa sijaan viisi ja joukkue on sarjan kärjestä kahdeksan pisteen päässä. 

AC Milan palasi viikonloppuna voittokantaan kiinni Empolia vastaan. Vieraissa pelannut Milan oli jäämässä tasapeliin, mutta kaksi maalia varsinaisen peliajan lisäajalla toivat joukkueelle lopulta 3-1-voiton. Hallitseva Serie A:n mestari on sarjassa kahdeksan ottelun jälkeen neljäntenä kolmen pisteen päässä kärjestä. Milan on kokenut tällä kaudella vain yhden tappion ja se tuli ennen maajoukkuetaukoa Napolille maalein 3-1. 

Milanista tähteyteen on noussut 23-vuotias Rafael Leao. Portugalin A-maajoukkuepelaaja kuuluu tällä hetkellä maailman parhaimpiin pelaajiin ja tulosta tulee ottelusta toiseen. Italiassa Leao on iskenyt toistaiseksi neljä maalia ja saalistanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. Keskiviikon kamppailussa kannattaa seurata tarkasti tämän laitapelaajan tekemistä.

Milan kärsii pahoista loukkaantumisista, joiden johdosta Chelsea lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Vieraiden kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa muun muassa Mike Maignan, Theo Hernandez ja Davide Calabria.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja