Jääkiekko

Suomi avaa kotiturnauksen torstaina Sveitsiä vastaan

8.11.2022. Perinteinen Suomen EHT-turnaus pelataan tällä viikolla Turun Gatorade Centerissä. Leijonamiehistö kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Venäjän tilalle tulleen Sveitsin. Lue ennakko otteluun alta ja koukkaa huipputarjous Suomen voitolle!

Suomelle jättikerroin 3O.OO

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro Suomen voitolle (sis. jatkoajan)
  4. Jos Suomi voittaa, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Ennakko: Sveitsi – Suomi

Hallitsevan maailmanmestarin ja olympiavoittajan kausi alkaa perinteisestä EHT-turnauksesta. Neljän maan turnauksissa Sveitsi pitää paikkansa Suomen, Tshekin ja Ruotsin lisäksi. Viime vuonna turnauksen voiton vei Ruotsi jellonien nenän edestä. Suomen turnauksesta alkaa pitkä valmistautuminen kohti ensi kevään koti MM-kisoja. 

Viikonlopun turnauksen lisäksi myös Sveitsin turnaus pelataan vielä tämän vuoden puolella tiiviillä tahdilla. Tämä on vaikuttanut päävalmentaja Jukka Jalosen valintoihin Karjala-turnauksen suhteen. Turussa isäntäjoukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Tulokkaita joukkueesta löytyy neljä ja he kaikki tulevat Liigasta. Kasteensa A-maajoukkueessa saavat Joose Antonen, Joona Ikonen, Eetu Liukas ja Aapeli Räsänen.

Joukkueesta löytyy useita olympiavoittajia sekä maailmanmestareita. Lisäksi joukkueessa on paljon mielenkiintoisia nimiä, joita voi seurata tulevissa huippuotteluissa. Tapparaan syksyllä palannut Jori Lehterä tekee paluun maajoukkueeseen kolmen vuoden tauon jälkeen.

Puolustuspäässä on mielenkiintoista nähdä HIFK-paitaan palanneen Ilari Melartin otteita kolmen vuoden tauon jälkeen. Hyökkäyspäässä oiva näytönpaikka on muun muassa Liigan pistepörssin johtajalla Anrei Hakulisella sekä SHL:n pistepörssin kakkosella Antti Suomelalla. Suomen maalilla nähdään Eurooppaan palannut Harri Säteri sekä Liigassa SaiPaa edustava Niclas Westerholm

Sveitsin maajoukkue koostuu kokonaan kotimaan pääsarjassa pelaavista pelaajista. KHL:n alasajon jälkeen entisestään kansainvälistynyt Sveitsin pääsarja houkuttelee jatkuvasti pelaajia mukaansa. NLA:n pistepörssissä 17 tehokkaimmasta pelaajasta vain yksi tulee Sveitsistä. Hän on maajoukkueeseen valittu Rapperswillin 27-vuotias Tyler Moy tehopistein 11+10=21. 

Suomi ja Sveitsi kohtasivat viime kaudella kahdesti. Pekingin olympialaisissa Leijonat voitti maalein 5-1 ja toukokuussa Ruotsin turnauksessa Sveitsi kaatoi Suomen maalein 3-2. Sveitsin matka viime kevään MM-kisoissa päättyi puolivälierissä tappioon Yhdysvaltoja vastaan.

Broidi


Suomelle jättikerroin 3O.OO

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro Suomen voitolle (sis. jatkoajan)
  4. Jos Suomi voittaa, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja