Jalkapallo

Argentiina ja Kroatia pelaavat finaalipaikasta

12.12.2022. Jalkapallon MM-kisoissa on jäljellä enää neljä joukkuetta. Tiistai-illan ensimmäisessä välieräottelussa toisensa kohtaavat Argentiina ja Kroatia. Lue ennakko alta ja hyödynnä pomminvarma tarjous huippumatsiin!

Ottelussa tehdään maali? Jättikerroin 3O.OO

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro kohteeseen: ottelussa yli O,5 maalia
  4. Jos peli ei pääty O-O, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua. Ilmaisveto siirretään pelitilillesi 72h kuluessa ottelun päättymisestä.


Ennakko: Argentiina – Kroatia

Argentiina on voittanut turnauksessa neljä ottelua peräkkäin. Jatkopeleissä joukkue on kaatanut Australian ja Hollannin. Australia kaatui suhteellisen helposti, mutta Hollannin kanssa ongelmia riitti aina rangaistuspotkukilpailuun saakka.

Puolivälieräottelusta Hollantia vastaan muodostui yksi MM-kisahistorian uskomattomimmista kamppailuista. Lionel Messi siirsi Argentiinan 2-0-johtoon ottelun 73. peliminuutilla. Tässä vaiheessa joukkueen jatkopaikka näytti varmalta, mutta ottelun käänsi toden teolla Hollannin hyökkääjä Wout Weghorst kahdella maalilla. Tasoitusmaalia ottelun lisäajalla tullaan muistelemaan vielä usean vuoden jälkeen. Kuumassa kamppailussa jaettiin peräti 17 keltaista korttia, jonka johdosta Marcos Acuna ja Gonzalo Montiel ovat välieräottelussa pelikiellossa. Argentiina ratkaisi välieräpaikan itselleen rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Messi on turnauksen maalipörssissä toisena neljällä maalilla.

Kroatia on kisojen suurin yllättäjä yhdessä Marokon kanssa. Joukkue on selvinnyt välieriin saakka kahden rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kroatia on voittanut turnauksessa vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Kyseinen voitto tuli alkulohkovaiheessa Kanadaa vastaan. Neljännesvälierissä Kroatia kaatoi Japanin rangistuspotkukilpailussa ja saman kohtalon koki puolivälierissä turnauksen suurin mestarisuosikki Brasilia.

Puolivälierissä suurimman shokin koki Brasilia. Kyseinen ottelu venyi maalittomassa tasatilanteessa jatko-otteluun, jossa avausmaalin iski Brasilian supertähti Neymar. Brasilia luotti liikaa yhteen tehtyyn maaliin ja Kroatia iski takaisin ottelun ainoasta maalipaikastaan. Kroatian hyökkäyspelaaminen on ollut turnauksessa heikkoa, mutta silti joukkue löytyy neljän parhaan joukosta. 

Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran vuoden 2018 MM-kisoissa. Silloin joukkueet olivat samassa alkulohkossa ja Kroatia möyhensi Argentiinaa maalein 3-0. Kyseisessä turnauksessa Kroatia pääsi aina MM-finaaliin saakka. 

Kroatia on osoittanut turnauksessa sitkeytensä. Pääseekö yllättäjä jälleen MM-finaaliin vuoden 2018 tapaan?

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja