Jalkapallo

Top 5: Messin uran suurimmat voitot

2.1.2023. Jalkapallon MM-kisat päättyivät hiljattain Lionel Messin ja Argentiinan massiivisiin mestaruusjuhliin. Tässä artikkelissa otetaan katsaus Messin uran suurimpiin voittoihin seura- ja maajoukkueessa.

1. MM-kulta 2022 

Lionel Messi sai joulukuussa kruunun upealle uralleen voitetun maailmanmestaruuden myötä. MM-kulta oli ainoa saavutus, joka Messiltä vielä puuttui ja kyseisen voiton myötä hänestä tuli eittämättä yksi kaikkien aikojen pelaajista.

Messi kantoi Argentiinan mestaruuteen omakätisesti ollen turnauksen ylivoimaisesti paras pelaaja. Messille maailmanmestaruus oli uran kaikista saavutuksista merkittävin. Sen huomasi pelkästään pelaajan kasvoilta heti mestaruuden varmistumisen jälkeen.

2. Copa America 2021

Messi on voittanut FC Barcelonassa kaiken moneen otteeseen. Maajoukkueessa hänen uransa on ollut huomattavasti kivisempi, sillä voitot kiersivät pientä miestä todella pitkään. 

Messin johtama Argentiina hävisi vuosina 2015 ja 2016 kaksi peräkkäistä Copa American finaalia Chilelle rangaistuspotkukilpailujen jälkeen. Messi ilmoitti lopettavansa maajoukkueuran vuoden 2016 tappion jälkeen, mutta pyörsi myöhemmin päätöksensä. Se kannatti, sillä maajoukkueessa ensimmäinen iso voitto tuli vuoden 2021 Copa Americassa Brasiliaa vastaan.

3. Mestarien liiga 2009

Messin kausi 2008-09 oli todella vakuuttava. FC Barcelona juhli kyseisenä vuonna triplaa, kun palkintokaappiin tuli La Ligan, Mestarien liigan ja Copa Del Reyn voitto. 

Pep Guardiola tuli joukkueen ruoriin kaudeksi 2008-09 ja Barcelona voitti Mestarien liigan heti hänen ensimmäisellä kaudellaan. Messi voitti maalipörssin yhdeksällä maalilla ja hänen turnauksestaan muistetaan ennen kaikkea dominoiva finaali Manchester Unitedia vastaan.

4. Mestarien liiga 2015

Messin viimeisin Mestarien liigan voitto on kaudelta 2014-15. Kyseisellä kaudella Barcelona voitti triplan hoitamalla La Ligan, Mestarien liigan ja Copa Del Reyn. Kyseinen ajanjakso muistetaan Messin dominoinnista yhdessä Luis Suarezin ja Neymarin kanssa.

Kolmikon Barcelona voitti kevään 2015 Mestarien liigan finaalissa Juventuksen maalein 3-1. Messi oli turnauksen maalipörssin jaettu ykkönen kymmenellä maalilla.

5. Mestarien liiga 2011

Barcelona voitti isokorvaisen pystin keväällä 2011 Messin ansiosta. 2010-luvun ensimmäiset vuodet olivat silkkaa Messin dominointia. 

Mestarien liigassa Barcelona kellisti muun muassa Real Madridin ja kaatoi finaalissa Manchester Unitedin maalein 3-1. Finaalissa yhden maalin viimeistellyt Messi voitti turnauksen maalipörssin selvästi 12 maalilla.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja