Jääkiekko

Colorado ja St. Louis kohtaavat huippuottelussa

26.1.2023. Lauantaina NHL:ssä pelataan Keskisen divisioonan kamppailu Coloradon ja St. Louisin kesken. Saako Coloradon voittoputki jatkoa nuottipaitojen kustannuksella?

Ennakko: Colorado – St. Louis

Colorado on pitkästä aikaa kiinni pudotuspelipaikassa, sillä joukkue nousi edellisellä voitolla Keskisessä divisioonassa kolmanneksi Dallasin ja Winnipegin perään. St. Louis on puolestaan erittäin ahtaalla, sillä heidän sijoitus divisioonassa on vasta kuudes. Nuottipaitojen mahdollisuus pudotuspeleihin on enään niukka 5,1%.

Colorado on erittäin vaikean vaiheen jälkeen äitynyt peräti kuuden ottelun mittaiseen voittoputkeen. Voittoputken aikana joukkue on kaatanut Washingtonin, Seattlen, Vancouverin, Calgaryn, Detroitin ja Ottawan yhteismaalein 26-8. Colorado aloitti tämän viikon 3-2-voitolla Washingtonista. Joukkue on palaamassa omalle tasolleen juuri oikealla hetkellä.

Mikko Rantanen löytyy 46 ottelun jälkeen NHL:n pistepörssistä sijalta kymmenen. Suomalainen on tehnyt tällä kaudella tehopisteet 32+26=58 ja hän löytyy sarjan maalipörssistä sijalta viisi. Toinen suomalaispelaaja Artturi Lehkonen on tehnyt jo tässä vaiheessa yhden kauden piste-ennätyksensä tehopistein 15+19=34.

Lännessä käydään armoton taistelu pudotuspelipaikoista ja St. Louis on tässä taistelussa pahasti alakynnessä. Joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain kaksi ja perjantain vastaisena yönä pelattavaan Arizona-otteluun St. Louis lähtee kahden peräkkäisen tappion saattelemana. St. Louis aloitti viikon kotona 5-3-tappiolla Buffalolle.

Tällä kaudella nuottipaitojen tehokkain pelaaja on ollut Jordan Kyrou iskemällä 45 otteluun tehopisteet 23+23=46. St. Louisin alakerrasta löytyy suomalaisväriä Niko Mikkolan muodossa. Mikkola on pelannut tällä kaudella 47 ottelua tehopistein 0+3.

Divisioonaviholliset kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Molemmat aiemmista kohtaamisista ovat päättyneet vierasvoittoon. Marraskuussa St. Louis voitti maalein 3-2, kun taas joulukuussa Colorado voitti jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Rantanen on viimeistellyt tällä kaudella peräti neljä maalia St. Louisin verkkoon.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja