Jääkiekko

Pelicans ja Tappara kohtaavat 4. finaalissa tiistaina

24.4.2023. Liigan finaalit heräsivät eloon viikonloppuna, kun Pelicans nappasi avausvoittonsa Tapparan vieraana. Miten käy tiistaina Lahdessa? Lue ennakko alta ja hyödynnä ilmaisveto ilman kierrätystä!

Nappaa 25 euron ilmaisveto – ei kierrätystä!

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta 25 euroa
  3. Lyö 25 euron veto (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Ennakko: Pelicans – Tappara

Lahteen siirrytään Tapparan johtaessa voitoin 2-1. Tappara voitti finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua yhteismaalein 7-1, mutta lauantaina Pelicans venyi upeaan vierasvoittoon lukemin 4-1. Kahdessa ensimmäisessä finaalissa Pelicans oli pelillisesti hyvin mukana, mutta maalinteko tuotti suurta tuskaa.

Kolmannessa ottelussa pelikaanit saivat maalihanat auki ja pelaajisto sai arvokkaita onnistumisia tulevia kohtaamisia silmällä pitäen. Tulikuuma Iikka Kangasniemi sekä Toni Utunen iskivät tehopisteet 1+1 ja Lukas Jasek iski maalin kuuden pisteettömän ottelun jälkeen.

Pelicans oli lauantaina aktiivinen sekä energinen ja Tappara joutui todella lujille. Isossa kuvassa Tappara on edelleen suuri ennakkosuosikki ja tamperelaiset harvemmin häviävät kahta ottelua peräkkäin. Tapparan suurin ase erittäin laadukkaan materiaalin lisäksi on raudanluja erikoistilannepelaaminen.

Finaaleissa Tapparan ylivoima on ollut 20% ja alivoima ohittamaton 100%. Pudotuspeleissä kirvesrintojen erikoistilannepelaaminen on ollut sarjan parasta, sillä ylivoima on 34,21% ja alivoima 96,77%. Pelicansin ylivoima on ollut ajoittain erittäin vaarallinen, mutta tiistain ottelussa joukkueen pitää saada siihen tehot mukaan.

Tapparan Jori Lehterä johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehopistein 5+10=15. Häntä tilastossa seuraavat joukkuekaveri Veli-Matti Savinaisen lisäksi Pelicansista Kangasniemi ja Jasek. Finaalisarja on kahden loistavan maalivahdin välinen vääntö. Tapparan Christian Heljangon torjuntaprosentti on 94,37% ja Pelicansin Patrik Bartosakin 91,44%.

Tappara on hävinnyt pudotuspeleissä vain kaksi ottelua 12 pelatusta. Toisaalta taas Pelicans on hävinnyt pudotuspeleissä kotona vain kaksi ottelua yhdeksästä pelatusta. Lahdessa tullaan näkemään jälleen mahtava urheilutapahtuma, jossa marginaalit ovat erittäin pienet.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja