Jalkapallo

Top 5: seuratuimmat naisjalkapalloilijat

Australiassa ja Uudessa-Seelanissa pelatut naisten jalkapallon MM-kisat päättyivät Espanjan juhliin 20. elokuuta. Upeiden futistaitojen lisäksi MM-kisaviheriöiltä löytyi myös supersuosittuja sosiaalisen median vaikuttajia. Tässä viisi naisfutaria, joilla on Instagramissa eniten seuraajia!

5. Megan Rapinoe – USA (2,1 milj. seuraajaa)

38-vuotias Megan Rapinoe on ikoni naisten jalkapalloilussa. Hän on edustanut Yhdysvaltoja 199 ottelussa tehoin 63 maalia ja 73 maalisyöttöä. Hänen vaikutuksensa ulottuu kuitenkin kauas kentän ulkopuolelle. Rapinoe on tunnettu LGBTQ+-oikeuksien puolestapuhuja ja hyödyntää merkittävää sosiaalisen median vaikutusvaltaansa äänenä tasa-arvon puolesta.


4. Marta – Brasilia (2,9 milj. seuraajaa)

Jalkapallomaailma olisi puutteellinen ilman mainintaa Martasta, naisten jalkapallon kivijalasta. Nyt 37-vuotiaana Brasilian ja Orlando Priden hyökkääjän kunnioitettava ura kattaa 174 maaottelua ja vaikuttavat 115 maalia. Martan ura lähti lentoon huomiota herättäneellä debyytillä vuoden 2007 naisten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa, ja hän on siitä lähtien kaivertanut nimensä lajin historiaan.


3. Alexia Putellas – Espanja (3,3 milj. seuraajaa)

Alexia Putellas, 29-vuotias Barcelonan keskikenttätaituri, on ilmiö sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hänen loistava uransa Espanjan maajoukkueessa, johon kuuluu 101 maaottelua ja 28 maalia, on todistus hänen kiistattomasta lahjakkuudestaan.

Putellas on juhlinut lukuisia voittoja Barcelonan kanssa, voittaen muun muassa Mestarien liigan, La Ligan, Copa de la Reinan ja Espanjan Supercupin. Häntä on pidetty viime vuosina yleisesti maailman parhaana pelaajana.


2. Alex Morgan – USA (10,2 milj. seuraajaa)

Alex Morgan, 34-vuotias Yhdysvaltojen hyökkääjä ja San Diego Wave FC:n kapteeni, on todellinen supertähti naisten jalkapallossa. Hän on pelannut USA:n paidassa huimat 207 maaottelua tehoin 121 maalia ja 49 maalisyöttöä.

Morganin suosio, joka johtuu hänen vaikuttavista pelitaidoistaan ja karismaattisesta persoonallisuudestaan, ulottuu myös digitaaliseen maailmaan, sillä hänellä on Instagramissa yli 10,2 miljoonaa seuraajaa.


1. Alisha Lehmann – Sveitsi (16,1 milj. seuraajaa)

Sveitsin Alisha Lehmann on selkeä voittaja Instagram-seuraajien määrässä. 24-vuotiaasta Aston Villan hyökkääjästä on jo tullut avainpelaaja maajoukkueessa, sillä hänellä on vyöllään 40 maaottelua ja 7 maalia. Lehmannin nousu kohti futismaailman huippua alkoi Sveitsin alle 17-vuotiaiden joukkueessa, joka saavutti hienosti toisen sijan vuoden 2015 EM-turnauksessa.

Tänä päivänä Lehmannin suosio ulottuu myös pelikenttien ulkopuolelle, sillä näyttävä kaunotar laittaa Instagram-postauksiinsa paljon aikaa ja vaivaa. Lehmann on puhunut vahvasti myös naisellisuuden puolesta ja inspiroi täten nuoria futaajia olemaan sellaisia kuin ovat.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja