Jääkiekko

Pelivihje: Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 17.10.

16.10.2023. Uusi NHL-viikko avataan Columbuksen ja Detroitin pelillä, jossa vetomielenkiinto kohdistuu vähämaalisuuteen.

Kiinnostavia prospekteja Columbuksessa

Columbus Blue Jackets avasi voittotilinsä viikonloppuna 5–3-voitolla New York Rangersia vastaan. Pelistä jäi monin tavoin positiivinen maku kotijoukkueelle. Kapteeni Boone Jenner iski hattutempun ja puolustajaprospekti David Jiricek uransa ensimmäisen NHL-maalin. Jobinpostia puolestaan tuli kokoonpanopuolella, kun ykköspakki Zach Werenskin ilmoitettiin jäävän sivuun ainakin alkuviikon otteluista.

Blue Jackets on tällä kaudella kiinnostava joukkue seurattavaksi. Jiricekin lisäksi myös hyökkääjä Adam Fantilli edustaa ikäluokkansa priimaa ja voi nousta jo tällä kaudella suureen rooliin. Näyttöpaikkoja tulee väkisinkin, koska Columbuksen hyökkäys lukeutuu sarjan heikoimpaan neljännekseen. Patrik Laineen siirto ykkösen keskelle on valmennukselta mielenkiintoinen peliliike, jonka vaikutuksia on syytä seurata tarkkaan alkukaudesta.

Uusien hankintojen onnistumisia

Myös Detroit sai viikonloppuna ensimmäisen voittonsa, kun Tampa kaatui lauantain maalimätöissä lukemin 6–4. Kesän kiinnityksistä Alex DeBrincat naulasi tehot 2+1 ja J.T. Compher tehot 1+1. Hyökkäystehojen saaminen muiltakin kuin Dylan Larkinilta on olennaisen tärkeää joukkueelle, joka tuskaili läpi viime kauden maalinteon kanssa.

Ykkösvahti Ville Husso pelasi molemmat viime viikon ottelut, ja Detroitilla on kiireinen neljän pelin viikko edessään. Tässä kohtaa on suurehko todennäköisyys kakkosvahti James Reimerin startille, etenkin kun viikon tulevat vastustajat (Pittsburgh, Ottawa, Calgary) ovat kaikki selvästi Columbusta kovempia nippuja.

Vähämaalisuudessa ideaa

Red Wings on joukkueista perustasoltaan kirkkaasti parempi, mutta vieraiden maalivahtivalinta voi tasoittaa ennakkoasetelmia. Reimerin mahdollinen startti nostaisi Columbuksen mahdollisuuksien lisäksi myös ottelun maaliodottamaa. Kovin runsasmaalinen peli ei siltikään ole odotuksissa, koska Detroit on kohtuullisen laadukas joukkue puolustussuuntaan eikä kumpikaan joukkueista yllä hyökkäysvoimaltaan NHL:n keskiarvoon.

Vähämaalisuuteen isketään kiinni perinteisellä 5,5 maalin linjalla, jonka alittumiselle ComeOn tarjoaa mehevän kertoimen 2,78. Kuuden yksikön panostus on paikallaan noin 42 prosentin arviota vastaan.

Pelataan: Alle 5.5 @ 2.78
Panostaso: 6/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 20 euroa ja veikkaa koko summalla alle 5,5 maalia
  3. Saat kaksi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 17.10.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja