Jalkapallo

Uskomatonta mutta totta: jalkapallomatsi joka päättyi 149-0

Äkkiseltään voisi ajatella, ettei yli 100 maalia voi yhdessä jalkapallomatsissa mitenkään tehdä. Vaikka Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja kumppanit iskettäisiin samalle puolelle pelaamaan Korson alasarjajoukkuetta vastaan, tuskin verkko heiluisi sentään joka minuutti.

Siksi loppulukemat 149-0 varmaan yllättävät. Sehän tarkoittaa osumaa vain 36 sekunnin välein.

Kun AS Adema ja SO l’Emyrne kohtasivat lokakuussa 2002 Madagaskarin liigassa, oli katsojilla varmasti hämmästeltävää. Matsi oli niin poikkeuksellista katseltavaa, että pelin jälkeen katsojat vaativat saada rahojaan takaisin.

Ottelussa ei tapahtunut juuri muuta kuin omia maaleja. Kun maalin jälkeen palattiin keskiympyrään, syöttelivät pelaajat taas pallon alaspäin ja aina omaan maalin asti. Kotijoukkue AS Ademan pelaajat eivät voineet muuta kuin katsella hämmentyneenä, kun SOE teki ottelusta erikoisen show´n.

Mikä sai pelaajat käyttäytymään näin?

SOE lähti otteluun varsin närkästyneenä. Madagaskarin liigan mestaruus ratkaistaan neljän joukkueen playoff-vaiheella, jossa vuonna 2002 sekä SOE että AS Adema olivat mukana. SOE oli lisäksi hallitseva mestari.

Joukkueiden keskinäisen kohtaamisen oli määrä huipentaa playoff-vaihe, jossa mestaruus ratkottaisiin. Pakkovoitosta pelannut SOE jäi kuitenkin edeltävässä ottelussaan harmilliseen 2-2-tasapeliin DSA Antananarivoa vastaan. Se tiesi SOE:lle mestaruusmahdollisuuksien menetystä.

Valmentaja Ratsimandresy Ratsarazaka oli käärmeissään, sillä DSA Antananarivon loppuhetkillä tekemä 2-2-tasoitus tuli aikalaislähteiden mukaan hyvin kyseenalaista rangaistuspotkusta. Kun Ratsarazaka sitten lähetti joukkonsa mestaruudesta pelaavaa arkkivihollista vastaan, halusi luotsi antaa tuomaristolle opetuksen.

Pelkkiä omia maaleja vaan sitten pojat, oli Ratsarazaka tainnut opastaa. Ratsarazaka sai maksaa tästä tempauksestaan, sillä luotsi sai peräti kolmen vuoden pelikiellon. Osa pelaajistakin sai toimintansa seurauksensa pitkän pelikiellon.

Ennätykset on tehty rikottaviksi, mutta näitä ennätyslukemia ei niin vain päihitetä.

Broidi

Lue myös: Futismatsi jossa haluttiin tehdä omia maaleja


Muita aiheeseen liittyviä juttuja