Jääkiekko

Pelivihje: Seattle Kraken – Edmonton Oilers 12.11.

10.11.2023. Syvällä kyntävän Edmonton Oilersin syksy on kääntymässä parempaan edistyneiden tilastojen perusteella.

Seattle tarvitsee nuorten nousua

Kraken otti torstaina vierasvoiton viime kevään taisteluparistaan Coloradosta. Syksy on alkanut keskinkertaisesti, mutta Seattle on joka tapauksessa divisioonassaan viidentenä. Wild card -paikka on tälle joukkueelle realismia, mutta siihen tarvitaan parempaa suoritustasoa erityisesti joukkueen nuorilta pelaajilta.

Matty Beniers on saanut kokea rajun toisen kauden kirouksen. Neljääntoista peliin on kasassa vain yksi maali ja tehotilastossa ruma lukema -14. Beniersin tasonnoston lisäksi Kraken tarvitsee läpimurtoa Shane Wrightilta, joka on nostettu kokoonpanoon paikkaamaan hyökkäyspään loukkaantumisia. Sivussa ovat varmuudella Brandon Tanev ja Andre Burakovsky, Jordan Eberlen tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Öljy paljon tauluaan parempi

Edmonton Oilersin tappioränni on ollut kauden toistaiseksi suurin yllätys. Mestarisuosikilla on torstaina San Josessa kärsityn tappion jälkeen viisi pistettä eli yhtä paljon kuin huumoritasolla läpsytelleellä Sharksilla.

Päivä päivältä paine kiristyy päävalmentaja Jay Woodcroftin ympärillä. NHL-valmentajat harvemmin puolustelevat huonoja tuloksia edistyneillä tilastoilla, mutta tässä tapauksessa olisi todella syytä katsoa tulosten taakse.

Oilers on nimittäin ollut ensimmäisen kuukauden ajan lähes ylivoimainen joukkue maaliodottamalla mitattuna. Normaalisti 58 prosentin xG-lukema tasaviisikoin realisoituu voitoiksi jopa keskinkertaisella pelaajamateriaalilla, kahden superyksilön joukkueesta puhumattakaan. Edmontonissa on kuitenkin sakannut niin maalinteko kuin maalivahtipelikin. Jälkimmäisestä Jack Campbell sai jo maksaa työpaikallaan käskyn käydessä kohti bussiliigaa. Juuri tällä hetkellä painetila on kova Edmontonin leirissä, mutta ennen pitkää kurssi kääntyy nykyisillä pelitapahtumilla.

Vierasvoitto kelpaa pikkuvedoksi

Tehottomuuttaan tuskailevalle Oilersin hyökkäykselle Kraken on armollinen vastustaja. Kotijoukkueen maalivahtipeli on ollut enimmäkseen keskinkertaista koko organisaation lyhyen olemassaolon ajan. Toki myös Oilersin puolelta joudutaan tällä hetkellä miettimään, saadaanko päivän aloittavalta maalivahdilta jääkiekkoveskarin vai käsipallomaalivahdin torjuntaprosentteja.

Tilastot puoltavat voimakkaasti Edmontonin ahdingon päättymistä lähitulevaisuudessa. Kertoimissa puolestaan on annettu painoarvoa viime viikkojen rännille. ComeOn tarjoaa Oilersin suorasta voitosta 2,38, joka kelpaa kolmella yksiköllä vetoihin 45 prosentin arviota vastaan.

Pelataan: Edmonton Oilers 1X2 @ 2.38
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Edmontonin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 12.11.2023 klo 5.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja