Jääkiekko

Pelivihje: Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 7.1.

5.1.2024. Viikonlopun toisessa ottelunostossa pohdiskellaan poissaolojen vaikutusta suoritustasoon. Blue Jackets ja Wild lähtevät peliin lähes tasavertaisista lähtökohdista.

Vaikeita viikkoja edessä

Blue Jackets lähtee jo tutuksi tulleesta asetelmasta uuteen vuoteen. Pudotuspelijuna ajoi jo laiturin ohi, vaikka runkosarjasta on yli puolet pelaamatta. Jotain myönteistäkin on löydettävissä vuodenvaihteesta, sillä pisteitä on tullut neljässä ottelussa viimeisestä viidestä. Mistään polttariporukasta ei ole kyse. Sinitakkien verrokkiryhmänä ovat ennemmin Arizonan ja St. Louisin kaltaiset joukkueet kuin aivan sarjan huonoimmat ryhmät.

Columbuksen kautta ovat sekoittaneet lukuisat loukkaantumiset, ja tälläkin hetkellä sivussa on kuusi parhaan kokoonpanon pelaajaa. Erityisesti Patrik Laineen kausi on ollut rikkonainen ja odotettuun tasoon nähden alavireinen. Vielä suurempi merkitys on Zach Werenskin loukilla, mikä on poistanut alakerrasta kiistattoman ykköspakin. Tämän hetken ennusteiden mukaan Blue Jacketsin terveystilanne alkaa helpottaa vasta tammi-helmikuun vaihteessa.

Pelisuunnitelmat uusiksi

Minnesotalla on jopa kriittisempi tilanne loukkaantumisten suhteen. Pelaajia on saman verran sivussa kuin Columbuksella, mutta Wildin poissaolot iskevät vielä lujempaa. Jonas Brodin ja Jared Spurgeon ovat joukkueen kaksi parasta puolustajaa, Kirill Kaprizov ja Mats Zuccarello puolestaan hyökkäyspelin sieluja. Filip Gustavsson on ollut maalivahtien nokkimisjärjestyksessä Marc-Andre Fleuryn edellä, mutta nyt myös Gustavsson on loukkaantuneena.

Nimekäs ja pitkä loukkaantuneiden lista syö valtaosan edusta, jota Minnesota nauttisi normaalitilanteessa Columbuksen vieraana. Toki myös kotijoukkueella on illan kokoonpanossaan useita puutteita. Näen kuitenkin Wildin poissaoloilla suuremman vaikutuksen joukkueen peliin. Vieraiden leirissä joudutaan rakentamaan koko kiekollinen peli uudestaan näin monen keskeisen pelaajan puuttuessa. Lisäksi Kaprizov on sikäli ainutlaatuinen pelaaja, että venäläistaituri pystyy tarvittaessa kääntämään otteluita vaikka itsekseen.

Betsiä Columbuksen kanuunalle

Tämä ottelu on analyytikon silmin aivan äärimmäisen kiinnostava tapaus. Harvoin pääsee tekemään arviota peliin, jossa molemmilta puolilta puuttuu näin monia keskeisiä pelaajia. Samasta syystä ottelu on poikkeuksellisen kimurantti arvioitava ja markkinakin saattaa heilahdella tässä pelissä tavallista rajummin.

Näen Minnesotan poissaolot niin merkittävinä, että Columbus pääsee otteluun lähes tasabookista. Draw No Bet -vetomuodossa rajakertoimeni Columbukselle on noin 2,07, kun taas ComeOn tarjoaa kertoimeksi 2,26 kohdassa ”Tasan ei vetoa”. Tällä valinnalla päästään lunastamaan varsinaisen peliajan kotivoitolla ja jatkoajan tullessa kalkut saadaan takaisin. Etua on riittävästi tavanomaiseen puolimaksimiin. Kanuuna laulakoon Nationwide Arenan lauantai-illassa!

Pelataan: Columbus Blue Jackets (tasan ei vetoa) @ 2.26
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 4O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Columbusta
  4. Voitit tai hävisit, saat neljä 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 7.1.2024 klo 5.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja