Jääkiekko

Pelivihje: Ottawa Senators – Colorado Avalanche 17.1.

16.1.2024. Itäisessä konferenssissa viimeisenä oleva Senators on jäänyt kauas kauden ennakko-odotuksista. Otteluruuhkasta ja poissaoloista kärsivää Avsia vastaan on hyvät mahdollisuudet kerryttää pistepottia.

Senatorsin läpimurto antaa odottaa

Ottawa Senatorsin piti olla tällä kaudella jo mahdollinen haastaja pudotuspelipaikasta. Sensin toimistolla on pikkuhiljaa kasattu kokoon ryhmää, joka alkaa näyttää puolustuksensa osalta playoff-joukkueelta. Los Angelesissa säväyttäneen Joonas Korpisalon oli tarkoitus kaapata ykkösvahdin paikka Anton Forsbergilta, jotta Ottawalla olisi vihdoin voittava maalivahti puolustuksen tukena.

Senatorsin harmiksi Korpisalon taso on pudonnut huonoimpien Columbus-vuosien tuntumaan, eikä Forsberg ole ollut juurikaan parempi vaihtoehto maaliin. Yhteenlaskettuna Ottawan kopparit ovat antaneet keskimäärin noin puoli maalia eteen vastustajille ottelua kohti, kun verrataan päästettyjä maaleja maaliodottamaan. Mikään joukkue ei taistele pudotuspeleistä näin heikolla maalivahtipelillä.

Puolustuspään vuotaminen on peittänyt alleen monien yksilöiden onnistumiset. Tim Stützle on iskenyt pinnan peliin, ja joukkueen vanhin pelaaja Claude Giroux, 36, on lähes samassa tahdissa. Brady Tkachuk on 18 maalissa ja ylittää tätä menoa viime kauden 35 maalin ennätyksensä. Ensimmäistä täyttä kauttaan ylhäällä pelaava Ridly Greig on pelannut vakuuttavasti ja saanut näyttöpaikkoja jopa ykkösketjussa. Hyökkäyksessä on laatua, vaikka Josh Norris saattaakin olla sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Rasitus ja poissaolot painavat

Avalanche jäi eilisen kierroksella pisteittä Montrealissa. Alexandar Georgijev pelasi eilen, joten ykkösvahdin lepuutus on tänään tavallista todennäköisempää. Terveystilanne on huono Avsin veskariosastolla, joten Georgijevin lepuutus tarkoittaisi starttia organisaation nelosvahdille Justus Annuselle.

Aloittaapa maalilla kuka tahansa, on tässä Coloradolle luvassa vaikeampi peli kuin äkkiseltään voisi ajatella. Kolmas peli neljään päivään on aina paha paikka.

Kokoonpanopuolellakin vastustaa, kun kakkos- ja kolmosvahtien lisäksi sivussa ovat Artturi Lehkonen ja Valeri Nichushkin hyökkäyksestä ja Bowen Byram puolustuksesta. Lehkonen saattaa pelata nykyisen vieraskiertueen aikana, mikä olisi loistouutinen Avsille. Nykyisessä kokoonpanotilanteessa voittaminen on turhan paljon Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen magian varassa.

Viihdebetsiä Ottawalle

Colorado on yksi mestarisuosikeista, kun taas Ottawassa ei nähdä pudotuspelejä tälläkään kaudella. Tämä on voimasuhteiden peruslähtökohta, joka ei kuitenkaan kerro koko totuutta todennäköisyyksistä. Levänneempi ja terveempi Senators ei juuri tämän paremmasta paikasta voisi päästä iskemään kärkijoukkuetta vastaan.

Avs on vain seitinohut suosikki, josta lähdemme vetämään ohi Senatorsin suoralla kotivoitolla. ComeOn tarjoaa kohteelle kerrointa 2,68, jota voi ostella vetoihin parin yksikön viihdebetsillä.

Pelataan: Ottawa Senators 1X2 @ 2.68
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Ottawaa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 17.1.2024 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja