Jääkiekko

Mitä ihmettä Ville Peltonen kähinöi Ed Belfourin kanssa Floridan yössä?

Vuoden 2007 toukokuussa kiekkokansalla meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun aamulehtiä lukiessa. Leijonalegenda Ville Peltonen oli pidätetty kähinän seurauksena.

Peltonen on tunnettu viimeisen päälle tunnollisena kiekkoammattilaisena, joten uutinen löi ällikältä. Kaikista Suomen kiekkopelaajista juuri Peltonen oli varmasti epätodennäköisin nimi, joka voisi joutua hankaluuksiin tällä tavoin. Mitä kummaa oli tapahtunut?

Lehdet alkoivat nopeasti avata jutun taustoja. Selvisi, että Florida Pantherissa pelannut Peltonen oli yhdessä joukkeen kanssa juhlimassa kauden päättymistä Miamin South Beachilla. Tunnelmat olivat äityneet niin rajuiksi, että paikalle oli tarvittu virkavaltaa.

Tässä yhteydessä huomautettakoon, että Peltonen taisi olla tapahtumassa enemmän epäonninen sivustaseuraaja kuin aktiivinen tekijä.

Kähinöitsijä oli sen sijaan joukkuetoveri Ed Belfour, joka oli ottanut yhteen poliisin kanssa. Näin lehdet ainakin silloin kirjoittivat. Ennen kuin kuumakalle saatiin aisoihin oli poliisi joutunut käyttämään erilaisia voimakeinoja, myös tainnutusaseesta kirjoitettiin.

Mitä Peltonen sitten teki?

Peltonen syyllistyi vandalisointiin rikottuaan paloautosta metallisen tangon baari-illan päätteeksi. Tapahtumaketju on edelleen vähän sumea. 100-prosenttisella varmuudella on vaikea sanoa, miten tanko tarkalleen meni rikki.

Tuskin tangon rikkominen oli tahallista, sillä horjahtamisestakin kirjoitettiin. Toki meriselityksiä on kuultu ennenkin. Joka tapauksessa paikalliset lehdet myöhemmin kertoivat, että Peltonen sai yhdyskuntapalvelua ja lisäksi hän joutui korvaamaan rikkomansa osan.

Tilanteessa on myös ironiaa, sillä vain vuotta aiemmin 2006 Tapaseura ry oli valinnut Peltosen vuoden käyttäytyjäksi.

Peltosen uraa ei tämä pieni kohu haitannut ja miksi olisikaan. Rapatessa sattuu ja roiskuu, myös vuoden tapakäyttäytyjälle. Peltonen on nykyisin HIFK:n päävalmentaja. Jääkiekkoleijonaksi Peltonen aateloitiin 2014.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja