Jalkapallo

Top 5: Huuhkajien parhaat maalintekijät

Suomen jalkapallomaajoukkueen historia on täynnä legendaarisia pelaajia, ja osa heistä osunut kiitettävästi myös maalipuiden väliin. Broidi listasi Huuhkajien kaikkien aikojen viisi parasta maalintekijää – kurkkaa listaus alta!

Suomi voittaa Walesin? Jättikerroin 5O.OO jatkopaikalle

  1. Avaa pelitili ComeOnille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Veikkaa eurolla kohdetta ”Suomi jatkoon”
  4. Jos Suomi voittaa (sis. jatkoajan ja rankkarit), sinä voitat 5O euroa puhtaana käteen!

5. Ari Hjelm, 20 maalia

Ari Hjelm oli 1980- ja 1990-luvun kovimpia maalinsylkijöitä A-maajoukkueessa. Tamperelainen pelasi majussa vuosina 1983-1996 kunnioitettavat 100 ottelua, joissa hän paukutti peräti 20 maalia. Seurajoukkueissa Hjelm edusti Ilveksen lisäksi Stuttgart Kickersiä, St. Paulia ja HJK:ta. Valmentajauralta ”Zico” muistetaan Tampere Unitedin kolmesta Suomen mestaruudesta.

4. Jonatan Johansson, 22 maalia

Jonatan Johansson pelasi maajoukkueessa vuosina 1996-2010 hulppeat 105 ottelua, joilla hän on pelimäärässä mitattuna Sami Hyypiän kanssa jaetulla kolmospaikalla. Broidille ”Tintti” oli yksi niistä pelaajista, jotka tuntuivat edustaneen maajoukkuetta aina. Parhaiten mieleen on jäänyt upea lirutusmaali Walesia vastaan ja Craig Bellamyn legendaariset kommentit ottelun jälkeen.

3. Mikael Forssell, 29 maalia

Suomalaisen futisfanin mieli täyttyy eroottissävytteisistä muistoista, kun puheeksi tulee Mikael Forssell ja A-maajoukkue. ”Miklu” tehtaili Suomen paidassa 1999-2014 peräti 29 maalia. Parhaimmillaan Forssell-Litmanen-parivaljakko oli täysin pitelemätön. Broidille on jäänyt erityisesti mieleen kesän 2003 EM-karsintaottelu Serbia-Montenegroa vastaan: Forssellin upea Cruyff-käännös ja varma viimeistely sinetöi Suomelle hienon 3-0-kotivoiton.

2. Jari Litmanen, 32 maalia

Jari Litmanen pelasi A-maajoukkueessa uskomattomat 137 ottelua vuosina 1989-2010. Broidi sai kunnian olla paikan päällä ”Littin” viimeiseksi jääneessä maaottelussa marraskuussa 2010, kun San Marino kaatui Olympiastadionilla 8-0. Litmanen teki ottelussa myös viimeisen maalinsa, mistäpä muualta kuin rangaistuspilkulta.

Teemu Pukki on jo ohittanut Litmasen Huuhkajien maalintekijätilastossa, mutta Suomen kaikkien aikojen parhaasta jalkapalloilijasta ei tarvitse toistaiseksi keskustella. On vain yksi Kuningas.

1. Teemu Pukki, 39 maalia

Teemu Pukki on noussut viimeisen 5-6 vuoden aikana aivan uudelle tasolle maajoukkueessa, ja se näkyy positiivisesti myös miehen maalitilastoissa. Sukupolvien unelmaan päättyneissä EM-karsinnoissa Pukki paukutti peräti 10 maalia vastustajien verkkoihin. ”Teme” on iskenyt maajoukkueessa palloa verkkoon upealla 0,33 maalin ottelukohtaisella keskiarvolla (Forssell 0,33, Litmanen 0,23).

Kaikkien aikojen Huuhkajat-maalintekijäksi nouseminen sinetöi 33-vuotiaan kotkalaisen paikan yhtenä maamme historian suurimmista futareista.

Broidi


Suomi voittaa Walesin? Jättikerroin 5O.OO jatkopaikalle

  1. Avaa pelitili ComeOnille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Veikkaa eurolla kohdetta ”Suomi jatkoon”
  4. Jos Suomi voittaa (sis. jatkoajan ja rankkarit), sinä voitat 5O euroa puhtaana käteen!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja