Jääkiekko

Kun joku heitti broilerin jäälle kesken HIFK:n ottelun

Joskus joku on runoillut, että pettymyksen kyyneleet asuvat Nordenskiöldinkadulla. Aina HIFK:n kannattajien pinna ei ole kestänyt jatkuvia pettymyksiä.

HIFK:n katsomossa on nähty vuosien aikana mitä mielikuvituksellisimpia protesteja. Pentti ulos -lakanat Nordiksella olivat olennaisessa roolissa syksyllä 2007, kun seurajohto päätti antaa Pentti Matikaiselle potkut. Kannattajat olivat lopen kyllästyneitä vuosia jatkuneeseen taaperrukseen.

Verbaalinen ilotulitus katsomossa kävi korviin, noin 20-metrinen lakana ei jättänyt selittelyille sijaa ja lopuksi vielä iso osa faneista vielä marssi katsomosta kokonaan ulos. Kannattajat saivatkin tahtonsa läpi.

Mutta nyt ei puhuta Matikaisen tapauksesta vaan jääkiekkomaailman kuuluisimmasta broilerista.

Syyllinen astukoon esiin

Kaikista ikimuistoisin kannattajatempaus Nordiksella nähtiin syksyllä 1995. Kyse oli yhden kannattajan päähänpistosta. On vaikea kuvitella, että performanssia olisi etukäteen suunniteltu, mutta mistä näitä tietää.

Kauden aikana kentälle oli jo heitelty tervetuliaiskiekkoja, joita silloinen HIFK:n toimisto jostain syystä halusi jakaa katsojille. Kiekkoja ei siis lentänyt yksi tai kaksi vaan luokkaa kymmeniä. Melkoisen onnistunut tempaus niin HIFK:n toimistolta kuin katsojilta siis.

Yhdessä pelissä sitten kiekon sijasta jäälle lensikin broileri. Katsoja siis heitti jäälle broilerin! Voi vaan kuvitella pelaajien ja toimitsijoiden reaktiot, kun he tajusivat tapahtuneen. Yhtäkkiä jäällä liukui broileri kilpaa pelaajien kanssa.

Aivan 100-prosenttina faktana Broidi ei osaa kertoa, saatiinko broilerin heittäjää koskaan kiinni. Ainakaan häntä ei ole sen enempää jututettu, että tietäisimme syyn, miksi hänellä oli ylipäätänsä broileri mukana lätkämatsissa.

Mutta viesti meni ainakin perille.

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja