Jalkapallo

Kun Real Madrid viimeksi hävisi finaalin Euroopassa, olit pelkkä säihke isäsi silmässä

29.5.2024. Real Madrid pelaa Mestarien liigan finaalissa ja voittaa. Tuttu tarina, eikö?

Valkopaidat pelaavat taas Mestarien liigan finaalissa lauantaina 1. kesäkuuta, kun vastaan asettuu saksalaisjätti Borussia Dortmund. Pelipaikkana on legendaarinen Wembleyn stadion Lontoossa.

Madridilaisryhmä lähtee finaaliin selkeänä suosikkina. Yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista, mutta Real Madridin tappio olisi vähintäänkin yllättävä lopputulos.

Real Madridin saldo finaaleista on suorastaan käsittämätön: jos joukkue finaaliin on selviytynyt, se on yleensä myös taiston voittanut. Kaikkiaan seura on pelannut Euroopan turnauksissa finaaleissa 17 kertaa ja voittanut peleistä peräti 14.

Edellinen tappio vanhan mantereen finaaleissa on kaudelta 1980-1981, kun Liverpool kukisti Los Blancosit. Real Madrid on siis hävinnyt viimeksi finaalissa Euroopassa noin 43 vuotta sitten.

Vuonna 1980 yhden pennin kolikot alkoivat poistua käytöstä Suomessa. Ihan vaan muistutuksena, että alkaa olla aika pitkä aika tuosta.

Mikä on Real Madridin salaisuus?

Broidi on usein spekuloinut, miksi jotkut seurat tuntuvat voittavan ne isot ja tärkeimmät pelit, vaikka muuten kausi olisikin haastava. Ikään kuin valkopaidat olisivat aina isoissa peleissä henkisesti suurempia kuin vastustajansa.

Etenkin jos vastassa on Atletico Madridin kaltainen kilpakumppani. Muistatteko UCL-finaalin kaudelta 2013-2014, jolloin Sergio Ramos pukkasi lisäajalla valkopaidat tasoihin? Tässäkin ottelussa sen vaan jotenkin välilihassa asti tiesi, että miten tässä lopulta käy.

Real Madridin salaisuus ovat ne valkoiset paidat. Kun seura on tottunut voittamaan, tarttuu tekemisen meininki myös pelaajiin ja koko henkilökuntaan.

Kulosaaresta on lyhyempi matka lääkäriksi kuin Kontulankaaresta. Ja nyt puhutaan siis henkisestä matkasta – esimerkeistä, ympäristöstä ja opituista malleista. Madridista on yhtä lailla lyhyempi matka mestariksi kuin Dortmundista.

Siksi todennäköisyydet ovat taas ensi lauantaina valkopaitojen puolella.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja