Jalkapallo

Onko tässä jalkapallon huonoiten tunnettu sääntö?

Jalkapallossa on joitain sääntöjä, joita harvoin tarvitaan. Se on johtanut siihen, että moni ei tiedä näistä säännöistä mitään. Yksi esimerkki on se, että omasta vapaapotkusta ei voi tehdä suoraan omaa maalia.

Allekirjoittanut – eli Broidi – ei ainakaan muista tilannetta, jossa jalkapallo-ottelussa olisi tehty maali suoraan omasta vapaapotkusta. Ehkä tällaisia tilanteita on sattunut tai varmasti onkin, mutta nyt ei vaan kerta kaikkiaan muistu mieleen.

Jos tällainen tilanne kuitenkin sattuisi, että joukkue A saisi vapaapotkun ja jotenkin kummallisesti tykittäisi pallon siitä suoraan omaan maaliin ilman pallon osumista kehenkään matkalla, niin osumaa ei sääntöjen mukaan hyväksytä.

Aika erikoista, eikö?

Mitä omasta vapaapotkumaalista sitten seuraa?

Jos joukkue tekisi tällaisen oman maalin vapaapotkusta, olisi tuomarin annettava tästä seurauksena vastustajalle kulmapotku. Näin ollen oman maalin tekeminen ei kannata edes tässä tapauksessa.

Teoriassa jos joukkue antaisi vapaapotkun omaa maalivahtia kohden ja syöttö epäonnistuisi niin pahoin, että veskarin olisi vaikea saada palloa turvallisesti haltuun, niin sen päästäminen suoraan verkkoon voisi käydä jopa järkeen.

Onko tällainen tilanne mahdollinen? Kai mikä tahansa on mahdollista!

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja