Jalkapallo

Kun puhutaan mestareista ja jengi vilitsee sutta, sekundaa ja scamaccaa

Scamacca, Raspadori ja sutta sekä sekundaa. Italian maajoukkue on aina kova, mutta onhan tämä takavuosiin verrattuna suhteellisen tuhnu nippu. Vaikka penkin takana on millainen taktikko, niin ei taida saapasmaalla riittää näissä kisoissa.

Italia ei tällä kertaa lukeudu jalkapallon EM-kisojen suurimpiin suosikkeihin, vaikka se hallitseva mestari onkin. Ryhmästä puuttuu tiettyä laatua, jotta se voitaisiin laskea aivan turnausten kärkihevosten joukkoon.

Puutteet ovat tasaisia joka puolella kenttää. Oikeastaan vain maalivahtiosasto Gianluigi Donnarumman johdolla on sellainen, että tuskinpa tolppien väliin matka katkeaa.

Missä ne puutteet sitten ovat?

Makustelkaa nyt hetki näitä nimiä. Giacomo Raspadori, Gianluca Scamacca ja siirtohuhujen keskellä oleva Federico Chiesa. Kolmikosta Chiesa on periaatteessa ainoa kova luu. Kauaksi on tultu siitä, kun vaikkapa Francesco Tottin siniset silmät haravoivat kenttää.

Jos verrataan vaikkapa Englannin hyökkäyspään ukkoihin, ero on valtava. Kuinka moni Italian hyökkkääjistä mahtuisi Englannin joukkueeseen? Ei varmaan yksikään. Korkeintaan Chiesa pienempään rooliin.

Kun samaan aikaan vielä Italian puolustuksessa on tiettyjä kompromisseja loukkaantumisten takia, niin paljon lepää päävalmentaja Luciano Spallettin harteilla. Todennäköisesti liian paljon. 65-vuotias italialainen on yksi kisojen parhaista valmentajista, ja se voi pelastanee Azzurrin mahalaskulta.

Italian rajat tulevat vastaan, kun pelit kovenevat. Sitten taas toisaalta ei se ensimmäinen kerta olisi, kun Italia pelaa nihilistisesti ja lopussa kaikkia muita ottaa päähän.

P.S. Jos Italia etenee lohkostaan jatkoon ja kohtaa Englannin, olisi se mielenkiintoinen toisinto edellisestä EM-finaalista. Tässä on sellainen peli, joka olisi todella mielenkiintoista nähdä. Loistava vs keskinkertainen materiaali ja hyvä koutsi vs huono koutsi!

EM-kisojen ottelut lauantaina

Klo 16.00
Unkari – Sveitsi
Klo 19.00
Espanja – Kroatia
Klo 22.00
Italia – Albania

Muita aiheeseen liittyviä juttuja