Jalkapallo

Arsenal ja Chelsea iskevät yhteen Emiratesilla

20.8.2021. Chelsea pyrkii jatkamaan sunnuntaina vakuuttavasti alkanutta alkukauttaan Lontoossa Arsenalin vieraana. Arsenalin kauden avaus oli hyvin kaoottinen, sillä se hävisi sarjanousija Brentfordille lukemin 2-0. Kerääkö Arsenal sunnuntaina kauden ensimmäiset pisteensä vai jatkaako Chelsea voittoputkeaan? Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjoukset matsiin!

Ennakko: Arsenal – Chelsea

Päävalmentaja Mikel Artetan toinen kausi Arsenalin peräsimessä alkoi surullisesti, kun se hävisi vieraissa lukemin 2-0 sarjanousija Brentfordille. Ottelussa Arsenal kärsi isoista poissaoloista, sillä Pierre-Emerick Aubameyang, Gabriel, Alexandre Lacazette ja Thomas Partey olivat kaikki sivussa kauden avauksesta. Arsenal piti ottelussa selvästi palloa varsinkin toisella puoliajalla, mutta siltä puuttui tarvittava terävyys hyökkäyskolmannekselta. Kun tähän vielä lisätään monet virheet alakerrassa, oli tappio ottelusta väistämätön. Viimeisimpien tietojen mukaan Arsenal kärsii samoista poissaoloista myös sunnuntaina, joten kotijoukkueella on tiedossa hikinen iltapuhde. 

Chelsea on jatkanut alkukaudesta siitä, mihin se viime kaudella jäi. Hallitseva Mestarien liigan voittaja on avannut kautensa voitoilla sekä Villarrealista että Crystal Palacesta. Sinipaitojen viimeviikkoinen esitys Crystal Palacea vastaan oli vakuuttava ja tasapainoinen päättyen 3-0-voittoon. Eniten Chelsean kokoonpanosta ottelussa säväyttivät maalintekijät Marcos Alonso sekä Trevoh Chalobah. Vasta 22-vuotias Chalobah on lyönyt itsensä kesän aikana mukaan kokoonpanoon ja seuran oma kasvatti iski vakuuttavan esityksensä päätteeksi kaukolaukausmaalin ottelun toisella puoliajalla. Chelsea saa tulevaan otteluun mukaan kesän isoimman hankinnan Romelu Lukakun, joka siirtyi seuraan Interistä 115 miljoonalla. Lukaku iski viime kaudella Serie A:ssa 36 otteluun yhteensä 24 maalia. Lisäksi N’Golo Kanten on määrä palata sinipaitojen kokoonpanoon lievän loukkaantumisen jälkeen. 

Englannissa kotietu on kasvanut kauden alkaessa yleisön päästessä stadionille. Arsenalin tapauksessa sekään ei tule sunnuntaina riittämään, sillä Lukakun johdolla Chelsea tulee antamaan todella kovan paineen kotijoukkueen hataralle puolustukselle. Tämä tietää virheitä, jotka tulevat ennemmin tai myöhemmin johtamaan vierasjoukkueen maaliin. Chelsea malttaa joukkueena pitää palloa ja odottaa oikeaa paikkaa iskeä. Tuolla hyökkäysarsenaalilla on vaikea nähdä tilannetta, jossa Chelsea ei voittaisi tulevaa kamppailua.

Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja