Viihde

Top 5: Parhaat kesäjuomat

Ananaslonkero oli eittämättä viime kesän hittituote ja suosio jatkuu vahvana myös kesällä 2024. Mutta Broidille maistuu terassilla moni muukin raikas virvoke. Tässä viisi parasta juomaa, jotka menevät niin sanotusti ikeniin!

5. Aperol Spritz

Italian Padovassa vuonna 1919 lanseerattu Aperol ja siitä valmistettava klassikkodrinkki Aperol Spritz on valloittanut viime vuosina myös Suomen kesäterassit. Katkeraan drinkkiin tulee Aperolin lisäksi proseccoa ja soodavettä.

Trendikkäämpää ja Instagramiin sopivampaa drinksua saa etsiä kissojen ja koirien kanssa…

4. Coca-Cola Zero

Vaikka Broidin kesäjuomingit painottuvatkin usein oluiden ihmeelliseen maailmaan, on listalle nostettava myös terveellisempien kesäpäivien klassikko, Cola Zero. Toimii sekä arkeen että juhlaan, olit sitten lounaalla tai kuskina Kotkan meripäivillä.

3. Kronenbourg 1664 Blanc

Blanc-vehnäolut on iskenyt suomalaisten sydämiin ja maksoihin ryminällä. Tämä märichello on tuttu näky kesäterasseilla ympäri Suomen. Eikä ihme: kyseessä on raikas ja hedelmäinen suodatettu vehnäolut, joka sopii mainiosti seurusteluolueksi ja hyvän ruoan kanssa nautittavaksi. Kippis!

2. Original Long Drink Pineapple

Hartwallin lonkeroperhe laajeni viime kesänä keltaisella raitapaidalla, kun ananaksen makuinen lonkero saapui kauppoihin. Tämä täydellisen raikas kesäjuoma valmistetaan tuttuu tyyliin aitoon giniin, jonka resepti on peräisin olympiavuodelta 1952.

Ananaslonkero oli eittämättä kesän 2023 ilmiö. Hartwallin uutuuslonkun suosion voi nähdä yhä myös Tallinnan-laivoilla: lukemattomista keltaisista lonkerolavoista voisi nimittäin rakentaa ikioman pelastuslautan vaikka laivan jokaiselle matkustajalle.

1. Sandels

Vuodet vierii ja juoma virtaa, mutta jääkylmän Sandelsin voittanutta ei ole tullut vielä vastaan. Eikä tule. Tämä premium-olut maistuu jumalaiselta niin laiturinnokassa kuin kalliolaisella terassillakin. Iso kolmonen tai kylmä nelosolut, ei mitään väliä. ”Maistuu, maistuu” sanoisi Jetikin.

Everstin syvin olemus tulee parhaiten ilmi Olvin sivuilla olevasta esittelytekstistä:

Moni asia tuntuu parhaalta pehmeänä, ei vähiten olut. Sandels on se kuuluisa vahva ja samaan aikaan pehmeä olut, joka kantaa kunniakkaasti maineikkaan sotasankarin, eversti Johan August Sandelsin nimeä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja