Jääkiekko

Broidin Liiga-muistot: Pahimmat possuilut! Osa 5/5

Viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin possuilut-sarjan Liiga-muisto kaivellaan vuodelta 2011 Nordenskiöldinkadulta. Pelicans hävisi HIFK:lle 6–3, mutta ottelu muistetaan jostakin aivan muusta kuin lopputuloksesta. Viimeisen 40-sekuntisen aikana jaettiin nimittäin nelisensataa jäähyminuuttia. Ulosajoja tuli 12!

LUE TÄSTÄ OSA 1/5: Kun Semir Ben-Amor hakkasi Ville Peltosen – ”Tapa se kusipää!”

LUE TÄSTÄ OSA 2/5: Tiedättekö mitä yhteistä oli Oldřich Válekilla ja Nick Ritchiellä?

LUE TÄSTÄ OSA 3/5: Tuomittu rikollinen – HIFK-johtaja erosi protestina

LUE TÄSTÄ OSA 4/5: Muistatko? Jere Karalahti oli kansikuvapoika huumeiden vastaisessa kampanjassa

Tunnelma tiivistyi, kun Pelicansin Justin Hodgman päätti laittaa vauhtia kentän tapahtumiin. Kuin liukuhihnalta, hanskoja alkoi lennellä ilmaan. Vierasjoukkueen Robert Nyholm kävi kiinni Ryan Laschiin, ja Siim Liivik löysi tappelukumppanikseen Arttu Luttisen.

Muut pelaajat tyytyivät lähinnä riepottelemaan toisiaan puolin ja toisin, mutta tämä nelikko oli tosissaan. Tosin ennen varsinaista nyrkkijuhlaa Liivik ja Luttinen joutuivat ensin irrottelemaan tuomareita, jotka yrittivät turhaan tulla sekoilemaan väliin.

Liivik, Nyholm, Hodgman ja Luttinen komennettiin suihkun puolelle. Ilari Melart oli myös aktiivisesti mukana mylläkässä ja hänkin sai osakseen saman kohtalon.

Ottelua vislanneet Jussi Leppänen ja Tero Toivola taistelivat pitkään saadakseen järjestystä palautettua ja jäähyt tuomittua.

Ottelun jatkuttua pitkän tauon jälkeen, olivat nyrkit taas ilmassa. Nyt taistelupareja ei ollut yhtä, kahta tai kolmea, vaan jokainen kentällä ollut pelaaja leipoi jotakuta kuonoon.

Tällä kertaa jäähdyttelemään suihkun puolelle komennettiin vierailta Max Wärn, Joonas Järvinen, Jyri Marttinen, Mikko Pöyhönen. HIFK:n puolelta Mikko Kurvinen, Mikka Tuomainen, Niko Piiparinen ja Petteri Wirtanen saivat isot rangaistukset. Mitähän tapahtui, kun kiekko putosi seuraavan kerran jäähän? Voitteko kuvitella.

Tähän mennessä kahdeksan tappelupukaria oli ajettu ulos, mutta se ei riittänyt vielä mihinkään. Eetu Pöysti isänniltä ja Aaron Brocklehurst Pelicansilta painivat seuraavana nyrkein. Tuloksena oli ulosajo.

Nyrkkeilysessioissa kirsikkana kakun päälle päävalmentajat Kai Suikkanen Pelicansilta ja Petri Matikainen HIFK:lta lensivät vielä ottelun päätteeksi suihkuun.

Yhteensä jaettiin historialliset 465 jäähyminuuttia ja 12 ulosajoa.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja