Jalkapallo

Manchester United vierasvoittoon Eurooppa-liigassa?

7.4.2021. Eurooppa-liigan puolivälierät potkaistaan käyntiin torstai-iltana, kun suurin mestarisuosikki Manchester United matkaa Granadan vieraaksi Andalusiaan. Muut otteluparit ovat Ajax–Roma, Arsenal–Slavia Praha ja Dinamo Zagreb–Villarreal. Lue ennakko alta ja lunasta lisäjännitystä matseihin!

Granada – Manchester United

Ole-Gunnar Solksjaerin miehistö lähtee selvänä suosikkina torstain otteluun. Valioliigassa toisena majaileva United on materiaaliltaan monta luokkaa kotijoukkue Granadaa laadukkaampi. Espanjalaisia ei sovi kuitenkaan aliarvioida, sillä joukkue on kaatanut matkalla puolivälieriin muun muassa Napolin. La Ligassa Granada on kahden peräkkäisen tappion jälkeen sijalla yhdeksän.

Eurooppa-liiga on Red Devilsin ainoa mahdollisuus juhlia pokaalia tällä kaudella, joten joukkue lähtee varmasti intoa puhkuen jo avausosaan. Marcus Rashfordin pelaaminen on yhä epävarmaa, mutta muuten ykköstykit ovat Bruno Fernandesin johdolla käytettävissä. Vierasvoittoa lapulle sanoo Broidi.

Ajax – AS Roma

Amsterdamin suurseura porskuttaa Eredivisiessä jälleen kohti mestaruutta, sillä eroa ottelun enemmän pelanneeseen PSV:hen on jo 9 pistettä. Ajaxin viimeisin tappio kaikissa kilpailuissa on Mestarien liigan lohkovaiheesta joulukuun alusta, joten itseluottamuksen pitäisi olla tapissa.

Roman pelaamista on vaikeampi ennustaa kuin vapun säätä. Tällä hetkellä vire on heikohko, sillä alla on jo kolme voitotonta ottelua Serie A:ssa. Eurooppa-liigassa on sentään kulkenut, joten ei tuomita ikuisen kaupungin sankareita vielä tappioon. Ajax on kuitenkin selvä suosikki avausottelussa.

Dinamo Zagreb – Villarreal

Kroatian kestomenestyjä vastasi viime kierroksen suurimmasta yllätyksestä, kun se nakkasi Jose Mourinhon Tottenhamin tylysti laulukuoroon. Unai Emeryn Villarreal lienee vaikeampi kanto kaskessa, sillä espanjalaiset eivät varmasti sorru ylimielisyyteen Spursin tavoin. Neljännesvälierissä keltainen sukellusvene upotti kivikovan Kiovan Dynamon, joten miksei nyt kaatuisi toinenkin Dinamo. Broidi uskoo vierasvoittoon.

Arsenal – Slavia Praha

Arsenal näytti jo nousseen uudelle tasolle Mikel Artetan alaisuudessa ja tuloksetkin olivat pitkään positiivisia, mutta viikonloppuna Gunners-kannattajien hymyt hyytyivät jälleen. Joukkue hävisi Emiratesilla Liverpoolille peräti 3-0.

Myös Arsenalille Eurooppa-liiga on ainoa sauma pokaaliin, joten Tykkimiesten tykit lienevät motivaatiokuulia täynnä. Slavia ei ole Liverpool, joten parin maalin kotivoiton pitäisi olla selvää kauraa. Rasistisiin solvauksiin viime kierroksella syyllistynyt tsekkijoukkue ansaitsisikin monoa näin hienosta kilpailusta.


Löydät kaikki Broidin futisjutut täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja