Jalkapallo

Ennakko: valtavien panosten El Clásico

9.4.2021. Kauden toisessa Clásicossa on kutkuttavat asetelmat. Varsinkin Real Madridin leirissä riittää haasteita, sillä joukkue on kärsinyt loukkaantumisista. Mainiossa vireessä oleva Barcelona onkin suosikki lauantai-iltana. Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Loukkaantumisten riivaama Real Madrid

Real onnistui nappaamaan tiistaina ison päänahan, kun se kaatoi Mestarien liigassa Liverpoolin 3-1. Espanjalaisten sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Vinicius Junior

Liverpool ei ollut matsissa aivan terävimmillään, mutta vierasmaalista huolimatta madridilaisten esitys oli vakuuttava – varsinkin kun huomioidaan Realin loukkaantumistilanne. Joukkue kohtasi Liverpoolin ilman Sergio Ramosia sekä Raphael Varanea, jotka ovat puolustuksen kivijalka. Lisäksi sivussa olivat Dani Carvajal sekä Eden Hazard.

Zinedine Zidane on saanut joukkonsa mainioon iskuun kauden kriittisimmillä hetkillä. Real Madrid on pelannut nyt 12 ottelua putkeen ilman tappioita: saldona on peräti kymmenen voittoa ja kaksi tasuria. 

Barcelonalla on riittänyt käänteitä kauden aikana. Viime aikoina jälki on ollut väkevää, mutta syyskausi oli erityisen synkkä.

Joukkue hävisi joulukuun alussa Cadizille lukemin 1-2. Barca oli tuolloin sarjataulukossa sijalla 12. Tämän jälkeen ääni on kuitenkin muuttunut kellossa. Barcelona ei ole hävinnyt tuon tappion jälkeen kertaakaan La Ligassa, kun matseja on kertynyt peräti 19. Näistä voittoja on jopa 16.

Joukkue on noussut aivan sarjakärki Atleticon kantaan. Ennen lauantaita eroa on vain yksi piste, joten Barcalla on mahdollisuus nousta piikkipaikalle.

Pelkkää ruusuilla tanssimista Blagraunan kevätkausi ei ole kuitenkaan ollut: Mestarien liigan pudotuspeleissä PSG möyhensi katalonialaiset peräti yhteismaalein 5-2. Putoaminen tosin auttaa keskittymään jatkossa vain La Ligaan.

PSG-ottelut osoittivat Barcan haavoittuvuuden ja että joukkue on edelleen todella riippuvainen Lionel Messistä.  Argentiinalainen on ollut totutun kovalla tasolla tälläkin kaudella. Messi on viimeistellyt La Ligassa peräti 23 osumaa, millä irtoaa sarjan maalipörssin kärkipaikka. Joukkueen toiseksi paras maalintekijä on kahdeksan osumaa iskenyt Antoine Griezmann.

Kauden toisessa El Clasicossa on valtavat panokset. La Ligaa on jäljellä kahdeksan kierrosta ja Atleticon kompastellessa ovat Real ja Barca hiipineet kantaan kiinni. Real on kaksi pistettä katalaaneja perässä, joten tappio olisi lähestulkoon viimeinen naula mestaruushaaveiden arkkuun.

Madridilaiset veivät nimiinsä kauden ensimmäisen kohtaamisen, kun joukkue haki Barcelonasta voitoin numeroin 3-1. Zidanen joukot ovat vuosien saatossa osoittaneet olevansa hyvässä iskussa, kun paikka on tiukin.

Real on tukalassa tilanteessa loukkaantumisten kanssa, mikä kääntää vaakaa Barcelonan suuntaan. Erinomaisessa iskussa oleva Barca onkin suosikki lauantaina – varsinkin kun joukkue on levännyt. Kyseessä on toki vieraspeli, mutta tyhjien katsomoiden myötä kotiedun merkitys on kuitenkin varsin pieni.


Lisäjännitystä klassikkoon? Katso kaikki huipputarjoukset täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja