Jalkapallo

Valioliiga: Manchester United – Liverpool 2.5.2021

Manchester United isännöi sunnuntaina klo 18.30 Liverpoolia, jolle kelpaa vain voitto Old Traffordin illasta. Unitedin lähtökohdat matsiin ovat haasteelliset, mikä tarjoaa vierailijoille erinomaisen sauman. Kumman sinä uskot voittavan? Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous suosikillesi!


Eri asetelmista peliin

United on Valioliigassa varsin mukavissa asemissa sarjataulukon toisella sijalla, kun jäljellä on vielä viisi matsia. Mestaruus on käytännössä jo ratkennut paikallisvastustaja Citylle ja Mestarien liigaan oikeuttava sija on niin ikään lähestulkoon varma. Erityistä jännitystä loppukauden osalta ei kotimaassa siis ole.

Manchesterissa onkin suunnattu paukut Eurooppa-liigaan. Joukkue kamppailee pääsystä turnauksen finaaliin ja matsi Liverpoolia vastaan osuu juuri välierien keskelle.

United kaatoi torstaina AS Roman komeasti lukemin 6-2. Otteluparin toinen osa on edessä ensi viikon torstaina eikä se voi olla näkymättä viikonloppuna. 

Ennen sunnuntaita joukkue saa alle vain kaksi täyttä lepopäivää, mikä on auttamattoman vähän. Tämä näkynee kokoonpanossa sunnuntaina. Vaikka asetelmat toiseen AS Roman kohtaamisen ovat hyvät, niin lepuutuksia nähtäneen viikonloppuna.

Man United on ollut hyvässä vireessä kauden kriittisimmillä hetkillä, vaikka joukkue jäikin viimeisessä Valioliiga-matsissa tasapeliin Leedsiä vastaan. Tämä onkin ainoa pistemenetys seitsemästä edellisestä pelistä: loput matsit joukkue on voittanut.

Liverpoolin kausi on ollut todella haastava ja hallitsevan mestarin fokus on nyt täysin Valioliigassa, jotta se pystyisi kipuamaan Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille. Pisteitä pitäisi tosin tulla huomattavasti viime aikoja parempaan tahtiin. Kahdessa edellisessä matsissa joukkue on tasannut pisteet Newcastelen ja Leedsin kanssa. 

Nouseminen neljän kärkeen vaatisi Liverpoolilta ehdottomasti täysiä pistepotteja. Tämä tiedostetaan seurassa varmasti harvinaisen hyvin.

Haasteista ja poissaoloista huolimatta Liverpool on pohjimmiltaan todella laadukas joukkue. Se tarvitsee sunnuntaina voiton, sillä tasapelikään ei kartuttaisi pistepottia tarpeeksi.

Unitedilla katseet ovat osittain eurokentillä ja sarja-asetelma on turvallinen, mikä kääntää vaakaa huomattavasti vierailijoiden suuntaan sunnuntaina. Liverpool onkin seitinohut ennakkosuosikki Old Traffordilla.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja