Jääkiekko

Leijonat hyökkää lauantaina Ruotsin kimppuun

14.5.2021. Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen viimeisessä harjoituspelissä ennen MM-kisoja. Ruotsi lähtee Prahassa pelattavaan kamppailuun hienoisena suosikkina, mutta myös Leijonilla on oiva sauma voittoon. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous Suomen voitolle!


Ruotsi ollut niskan päällä

Leijonien valmistautuminen MM-kisoihin on ollut poikkeuksellista. Aiemmin kevään huipennusta on edeltänyt pitkä harjoitusleiri, jonka aikana Suomi on pelannut nipun tärkeitä pelejä vielä ennen EHT-turnausta. Nyt valmistautuminen jää todella vähäiseksi, joten jokaisen pelin merkitys korostuu. 

Leijonat avasi turnauksen keskiviikkona Tshekkiä vastaan. Suomi siirtyi kamppailussa johtoon heti avauserässä, mutta Tshekki oli lopulta parempi maalein 2-1.

Torstaina vastaan asettui Venäjä, jolle Suomi oli hävinnyt kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista. Venäjä oli takonut näissä peleissä peräti 14 osumaa, kun taas Leijonat oli onnistunut maalinteossa vain viidesti. 

Suomi siirtyi torstaina jälleen Axel Rindellin osumalla johtoon, mutta Venäjä nousi päätöserässä tasoihin. Leijonat osoitti kuitenkin luonnetta kääntämällä pelin taidokkaasti edukseen ja loppunumerot kirjattiin 4-1. 

Ruotsin valmistautuminen kisoihin on on sujunut niin ikään mollivoittoisesti. Se hävisi ensin Venäjälle 4-5, kun taas torstaina Tshekki oli parempi jatkojen jälkeen 3-2.

Suomen ja Ruotsin kohtaamisessa onkin paljon pelissä. Tuloksen lisäksi monet pelaajat antavat viimeisiä näyttöjään kohti MM-kisoja.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella EHT:lla kolmesti. Suomi vei Karjala-turnauksen kohtaamisen 3-2, mutta kaksi edellistä kamppailua ovat päättyneet Ruotsin voittoihin peräti yhteismaalein 7-1.

Ruotsi lähtee pienoisena ennakkosuosikkina lauantain koitokseen. Suomen kohdalla kysymysmerkit ovat isompia.

Leijonien kokoonpano on elänyt turnauksessa reilusti ja sama tulee varmasti jatkumaan. Otteissa on ollut paljon ailahtelua, kun valmistautuminen on ollut vähäistä ja kokoonpano on elänyt. Jukka Jalonen esikuntineen hioo vielä viimeisiä yksityiskohtia MM-turnausta varten, joten tulos ei ole Ruotsia vastaan välttämättä avainasemassa.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja