Jääkiekko

Isänpäivänä perinteinen Suomi-Ruotsi-ottelu

12.11.2021. Tämänvuotinen Karjala-turnaus huipentuu sunnuntaina klassiseen Suomen ja Ruotsin väliseen isänpäivän otteluun. Molemmat aloittivat turnauksen voitolla, joten panoksena lienee loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla turnauksen voitto. Lue ennakko alta, veikkaa ottelua ja nappaa huipputarjous viikonlopun kunniaksi!

Nappaa viidenkympin ilmaisveto ilman kierrätystä

Broidi tarjoaa lisäjännitystä Karjala-turnaukseen. Näin lunastat tarjouksen:

  1. Avaa pelitili iBetille
  2. Talleta 25 euroa
  3. Saat 5O euron ilmaisvedon ilman kierrätysehtoja!

Ilmaisvedot maksetaan pelitileille kolmen arkipäivän sisällä talletuksesta.


Ennakko: Suomi – Ruotsi

Pääosin oman kotimaansa pääsarjasta koottu Ruotsin maajoukkue voitti keskiviikkona avausottelussaan Tshekin lukemin 4-1. Joukkueen tehokkain pelaaja oli ottelussa 22-vuotias Växjön hyökkääjä Pontus Holmberg tehopistein 1+1. Suomalaisille Ruotsin joukkueesta kenties tutuimpia ovat Tapparan entinen puolustaja Henrik Tömmernes ja Jokereiden entinen puolustaja Jonathan Pudas

Suomi aloitti turnauksen Jukka Jalosen johdolla erittäin vakuuttavasti. Mestarivalmentaja tuntee pelaajansa ja pelaajat pelitavan, jolloin tulos on melkein poikkeuksetta hyvä. Venäjää vastaan tasaisen avauserän jälkeen Suomi hallitsi kahta jälkimmäistä erää selkeästi ylivoiman ja avausmaalien ansiosta.

Venäjän maajoukkue saapui Suomeen hyvin vajavaisella kokoonpanolla ja sen paletti hajosi kahdessa jälkimmäisessä erässä totaalisesti. Venäjä otti joukkueena ottelussa yhteensä 37 minuuttia jäähyjä ja Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa yhteensä kuusi kertaa. 

Leijonat ratkaisikin ottelun kolmella ylivoimamaalillaan loppulukemiin 3-0. Suomen joukkueesta ottelun parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Vitjaz-hyökkääjä Miro Aaltonen, joka tehtaili näihin ylivoimamaaleihin tehopisteet 1+2. Joukkueen seuratuimmat pelaajat olivat ehdottomasti entiset NHL-pelaajat Valtteri Filppula sekä Sami Vatanen.

Paluun Leijona-paitaan tehneestä kaksikosta Filppula teki yhden maalin ja Vatanen näytti jälleen omaa kiekollista osaamistaan ylivoimalla kahdella syöttöpisteellä. 30-vuotias Vatanen nautti selkeästi isosta roolista isossa kaukalossa ja omaakin näillä esityksillä mahdollisuuden aina talviolympialaisiin asti. 

Suomi kohtaa (artikkelin kirjoittamisen jälkeen) Tshekin lauantaina, joten joukkueen kokoonpanossa tullaan näkemään viikonlopun otteluissa hyvin paljon muutoksia laajasta kokoonpanosta johtuen.

Selvää on kuitenkin, että Suomen maalivahtiosasto on kunnossa, sillä kenties koko Euroopan kiekkosarjojen paras maalivahti Juho Olkinuora pelasi nollapelin Venäjää vastaan 17 torjunnalla. 

Suomi voitti viimevuotisen isänpäivän ottelun, mutta muuten Ruotsi on ollut viime aikoina Leijonille haastava vastustaja. Viime kauden neljästä Euro Hockey Tour -kohtaamisesta Ruotsi voitti kolme maalierolla 12-6.


Lisäjännitystä lätkävetoihin?

Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja