Jääkiekko

Leijonien matka kohti arvokisoja alkaa torstaina

9.11.2021 Suomen jääkiekkomaajoukkueen matka kohti vuonna 2022 pelattavia talviolympialaisia sekä MM-kotikisoja alkaa torstai-iltana, kun Leijonat kohtaa Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussa Venäjän. Lue ennakkoasetelmat Hartwall Arenalla pelattavaan matsiin alta ja koukkaa lisäjännitystä vetoihin.

Nappaa viidenkympin ilmaisveto ilman kierrätystä

Broidi tarjoaa lisäjännitystä Karjala-turnaukseen. Näin lunastat tarjouksen:

  1. Avaa pelitili iBetille
  2. Talleta 25 euroa
  3. Saat 5O euron ilmaisvedon ilman kierrätysehtoja!

Ilmaisvedot maksetaan pelitileille kolmen arkipäivän sisällä talletuksesta.


Ennakko: Venäjä-Suomi

Tämän kauden maajoukkueotteluilla on viime vuosia selkeästi suurempi panos, sillä Euroopassa kiekkoilevat pelaajat antavat näyttöjä talviolympialaisten lisäksi ennen kaikkea keväällä Helsingissä ja Tampereella pelattaviin MM-kisoihin. Leijonat pysyy tämänkin kauden hyvissä käsissä, sillä menestysvalmentaja Jukka Jalonen jatkaa joukkueen päävalmentajana.

Suomen Karjala-turnaukseen lähtevässä joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Entiset NHL-pelaajat Sami Vatanen ja Valtteri Filppula nähdään pitkästä aikaa Leijona-paita yllä, joiden lisäksi joukkueeseen kokemusta tuovat kapteeni Marko Anttila sekä Liigassa isoja peliminuutteja pelaava Atte Ohtamaa.

Tähän turnaukseen valittiin kokemuksen lisäksi viisi ensikertalaista, joista jokainen tulee kotimaisesta Liigasta. Nämä ovat Niclas Westerholm, Kasper Kotkansalo, Teemu Tallberg, Heikki Liedes ja Ville Petman. Joukkueeseen jouduttiin tekemään vielä alkuviikosta viime hetken muutoksia kun kova KHL-kolmikko Joonas Kemppainen, Sakari Manninen ja Markus Granlund joutuivat jäämään pois valitusta joukkueesta.

Heidän tilalle valittiin Tallbergin lisäksi Mikael Ruohomaa sekä Jere Innala. Filppulan ja Vatasen lisäksi joukkueen mielenkiintoisin yksilö on ehdottomasti KHL:n maalipörssin johtaja Niko Ojamäki. Hyökkääjä on pelannut huikeinta suomalaista KHL-kautta miesmuistiin, sillä hyökkääjä johtaa 27 ottelun jälkeen maalipörssiä 19 maalilla ja on pistepörssissä sijalla kaksi tehopisteillä 19+11=30.

Venäjä on ollut EHT-turnauksissa Suomelle viime aikoina todella paha vastustaja. Venäjä voitti viime kauden turnauksien neljästä kohtaamisesta kolme maalierolla 15-9. Viime vuoden Karjala-turnauksesta jäi päällimmäisenä mieleen Venäjän maajoukkueeksi valitun alle 20-vuotiaiden maajoukkueen 6-2-murskajaiset Suomen kustannuksella.

Venäjä saapuu myös tällä kertaa Helsinkiin nuorekkaalla joukkueella, josta puuttuu KHL:n kaikista kirkkaimmat tähdet. Joukkue on kasattu täyteen KHL-pelaajista, joista mielenkiintoisin yksilö on vasta 16-vuotias ikäluokkansa suurimpiin lupauksiin maailmassa lukeutuva Pietarin SKA:n hyökkääjä Matvei Mitshkov.


Lisäjännitystä lätkävetoihin?

Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja