Jääkiekko

Naisleijonat hakevat ensimmäistä voittoaan Sveitsiä vastaan

6.2.2022. Naisleijonien olympiaturnaus jatkuu maanantaina iltapäivällä, kun turnauksen kolmannessa ottelussa vastaan luistelee Sveitsi. Suomi lähtee tähän otteluun kahdesta ensimmäisestä ottelustaan poiketen ennakkosuosikkina.

Ennakko: Sveitsi – Suomi

Suomi kuuluu olympialaisissa ennakkosuosikkien A-lohkoon, mistä jokainen joukkue selvittää tiensä lopputuloksista huolimatta puolivälieriin. Yhdysvallat ja Kanada johtavat lohkoa odotetusti puhtaalla pelillä ja heitä kolmannella sijalla seuraa Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue. Suomi ja Sveitsi hakevat maanantaina vielä turnauksen ensimmäistä voittoa sekä pistettä.

Suomi on pelannut tähän mennessä kaksi ottelua kaikista kovimpia vastustajia, Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan. Tämä turnaus on näissä kahdessa ottelussa osoittanut sen, että Suomen ero aivan maailman absoluuttiseen kärkeen on aivan liian suuri. Naisleijonien fokus on pronssimitalissa ja tulevassa ottelussa Sveitsiä vastaan joukkueen tulee saada kelkka käännettyä uuteen liitoon.


Jännitystä pelikatkoille?


Suomi avasi turnauksen torstaina Yhdysvaltoja vastaan 2-5-tappiolla ja lauantaina joukkue sai kyytiä Kanadalta rumin loppulukemin 11-1. Sekä Suomen hyökkäys- että puolustuspelaamisessa on vielä paljon parannettavaa, mutta mahdollisuuksia tähän joukkueelle avautuu vielä kahdessa alkulohko-ottelussa.

Naisleijonien joukkueeseen ei myöskään ole voinut olla vaikuttamatta päävalmentaja Pasi Mustosen poistuminen turnauksesta perhesyiden takia.

Sveitsille maanantain ottelu on jo turnauksen neljäs ja viimeinen alkulohkovaiheessa. Joukkueen turnaus on alkanut Suomen tapaan erittäin mollivoittoisesti, sillä tähän mennessä tuloksena on kolme tappiota maalierolla 3-25. Yhdysvalloille Sveitsi hävisi 0-8 kun taas Kanadalle tappio tuli Suomen tapaan rumin lukemin 12-1.

Venäjän olympiaurheilijoita vastaan Sveitsi pysyi mukana puolet ottelusta ennen kuin se joutui lopussa taipumaan 5-2-tappioon. Sveitsin selvä heikkous on vajavainen hyökkäyspelaaminen, mikä korostuu ennakolta kovempia vastustajia vastaan.

Suomi lähtee otteluun toivon mukaan sisuuntuneena ja onnistumisia joukkue tarvitsee kahden kylvetyksen jälkeen. Sveitsi on ollut Naisleijonille viime vuosina suotuisa vastustaja, sillä Sveitsin edellinen voitto keskinäisistä kohtaamisista on joulukuulta 2019. Kyseinen kohtaaminen pois lukien Sveitsin edellinen voitto Suomesta on huhtikuulta 2014. Kaikki kolme edellistä kohtaamista Suomi on voittanut selvästi yhteismaalierolla 17-3.


Jännitystä pelikatkoille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja