Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Maccelli ihastutti Arizonassa

7.3.2022. Suomalaisittain menneen viikon mielenkiintoisin tapahtuma oli Matias Maccellin debyytti Arizona Coyotesissa kera uran ensimmäisen NHL-maalin. Maccelin lisäksi otetaan seuraavassa kurkkaus sarjan kuumimpiin joukkueisiin Dallas Starsiin sekä Montreal Canadiensiin.


Jännitystä pelikatkoille?


NHL:n viikkokatsaus 28.2.–6.3.

Matias Maccellin nousu kirkkaisiin valoihin

21-vuotias Matias Maccelli lähti täksi kaudeksi Tampereen Ilveksestä tavoittelemaan pelipaikkaa NHL:stä. Arizona Coyotes varasi taitavan laitahyökkääjän NHL-draftissa neljännellä kierroksella kesällä 2019. Maccellin NHL-debyytti tapahtui perjantain vastaisena yönä joukkueen kakkosketjussa Colorado Avalanchea vastaan. Hyökkääjän debyyttiä oli odotettu jo pitkään, sillä Maccelli on AHL:n pistepörssissä tämän kauden osalta sijalla neljä 42 ottelun jälkeen tehopistein 14+41=55. Maccellin uran ensimmäinen NHL-maali näki puolestaan päivänvalon uran toisessa ottelussa lauantai-iltana Ottawa Senatorsia vastaan. Maccellista tuli debyytin myötä kauden 59. suomalaispelaaja NHL:ssä.

Montreal Canadiensin lento

Kaiken tällä kaudella nähdyn kyntämisen jälkeen Montreal Canadiens on noussut viime aikoina yhdeksi NHL:n kuumimmista joukkueista. Montreal vaihtoi päävalmentajaa noin kuukausi sitten Dominique Ducharmesta entiseen NHL-tähteen Martin St. Louisiin, joka on saanut luotsattua legendaarisen NHL-seuran huimaan lentoon. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta Montreal on voittanut peräti seitsemän. Kuluneella viikolla joukkueen jalkoihin jäivät Winnipeg-tappion jälkeen Calgary ja Edmonton. Montrealin kaupungissa nähdään ensimmäisiä positiivisia hetkiä sitten viime kesän Stanley Cup-finaalien. Onko St. Louisin kohdalla kyse pelkästä kuherruskuukaudesta vai organisaation pelastajasta?

Dallas näyttää pudotuspelijoukkueelta

Dallas Stars on kamppaillut koko kauden tiukasti pudotuspelipaikoista. Kulunut viikko oli joukkueelle täydellinen, sillä kolmesta ottelusta se otti kolme voittoa. Voitoista kaksi tuli kaiken lisäksi divisioonavihollisia Winnipegiä ja Minnesotaa vastaan. Dallas lähtee uuteen viikkoon neljän ottelun voittoputkessa sekä kuuden ottelun pisteputkessa NHL:n kuumimpana joukkueena. Tämän kaltaiset pisteputket ovat Lännen konferenssissa elintärkeitä, sillä kahdeksan joukkuetta taistelee loppukaudesta samoista pudotuspelipaikoista seitsemän pisteen sisällä toisistaan. Dallas on 55 ottelun jälkeen Keskisen divisioonan neljäntenä ja kiinni pudotuspelipaikassa.


Jännitystä pelikatkoille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja