Jääkiekko

Jatkuuko Barkovin loistovire sunnuntaina Buffaloa vastaan?

1.4.2022. Sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan näytetään Buffalon ja Floridan välinen kamppailu. Floridan kapteeni Aleksander Barkov on tehnyt tällä viikolla kahteen otteluun kolme maalia. Saako suomalaisen loistovire jatkoa Buffaloa vastaan? Lue ennakko alta!


Lisäjännitystä peleihin?


Ennakko: Buffalo – Florida

Idän joukkueista Florida on konferenssin kärjessä 67 ottelun jälkeen 98 pisteellä ja joukkue kuuluu keväällä suurimpiin mestarisuosikkeihin. Buffalo on puolestaan idässä sijalla 12 ja Atlantin divisioonassa pudotuspelien ulkopuolella sijalla viisi. Florida on voittanut tällä kaudella joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista selvästi yhteismaalein 13-5.

Buffalolla on vielä lauantain vastaisena yönä ottelu Nashvilleä vastaan, mutta kirjoitushetkellä joukkue on peräti seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Pisteputken aikana Buffalo on voittanut neljä ottelua ja hävinnyt kolme varsinaisen peliajan jälkeen. Käsittämättömästi näistä seitsemästä joukkueen ottelusta peräti kuusi on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen tasan. Kotona Buffalo on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana se on ottanut voitot Pittsburghista, Torontosta ja Vegasista. 

Buffalon kokoonpanossa suomalaisista pelaa puolustaja Henri Jokiharju. 22-vuotias suomalainen on ollut tällä kaudella joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja tehopistein 3+12=15 ja kellottanut puolustajista toiseksi kovimmat peliminuutit keskimäärin 21.44 per ottelu.

Florida on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan viisi. Florida aloitti viikkonsa keskiviikon vastaisena yönä 7-4-voitolla Montrealista. Joukkue voitti myös viikon toisen ottelunsa perjantain vastaisena yönä Chicagoa vastaan maalein 4-0. Maalivahti Sergei Bobrovsky otti viimeisimmässä voitossa nollapelin peräti 37 torjunnalla. Joukkueen suomalaisista Anton Lundell ja Markus Nutivaara ovat alavartalovamman takia poissa kokoonpanosta, mutta kapteeni Aleksander Barkov on ollut tällä viikolla tulikuuma. Barkov on nimittäin onnistunut tällä viikolla maalinteossa molemmissa otteluissa tehopistein 3+1.

Florida hankki siirtojen takarajalla riveihinsä pitkäaikaisen Philadelphian kapteeni Claude Giroux´n. Giroux asetettiin edellisessä ottelussa kakkosketjun keskelle yhdessä Ryan Lombergin ja Jonathan Huberdeaun kanssa. Uusi hankinta on toistaiseksi tehnyt viiteen otteluun tehopisteet 0+5. Huberdeau on puolestaan NHL:n pistepörssissä kolmantena tehopistein 23+71=94.

–Broidi


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja