Jääkiekko

Suomi kohtaa Ruotsin vappupäivänä

29.4.2022. Tshekin EHT-turnaus päättyy Leijonien osalta sunnuntaina Ruotsia vastaan. Kummallekin joukkueelle tuleva kamppailu toimii valmistavana otteluna kohti toukokuun MM-kisoja. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous matsiin!


Ennakko: Ruotsi – Suomi

Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi pelanneet huhtikuussa viisi maaottelua valmistautuessa kohti toukokuun MM-kisoja. Ruotsi on voittanut omista otteluistaan neljä ja yltänyt pisteille jokaisessa. Tshekin EHT-turnauksen joukkue aloitti torstaina 1-0-voitolla Itävallasta. Suomi on puolestaan voittanut omista huhtikuun kamppailuistaan jokaisen, joskin kaksi näistä on tullut vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Suomi aloitti käynnissä olevan EHT-turnauksen torstaina isäntäjoukkue Tshekkiä vastaan 2-1-voitolla voittomaalikilpailun päätteeksi. Joulukuussa Venäjällä pelatusta EHT-turnauksesta lähtien Leijonat on voittanut 14 ottelua peräkkäin.

Suomi on matkannut Ostravan EHT-turnaukseen 29 pelaajan kokoonpanolla. Turnauksessa uusina pelaajina joukkueen mukaan liittyvät kultaleijonat Marko Anttila ja Mikko Lehtonen. Suomen joukkue koostuu suurimmaksi osaksi KHL-pelaajista, mutta tässä vaiheessa mukana on myös paljon Liiga-pelaajia. Suomen avausottelussa torstaina joukkueen ainoasta maalista varsinaisella peliajalla vastasi ylivoimalla Teemu Hartikainen. Hartikainen kuuluu joukkueen ykkösketjuun yhdessä Sakari Mannisen ja Jere Innalan kanssa. Innala on iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun yhteensä tehopisteet 1+5. Leijonien maalilla Jussi Olkinuora otti voitossa yhteensä 32 torjuntaa.

Ruotsi ja Suomi ovat tällä kaudella kohdanneet kaksi kertaa. Karjala-turnauksessa Ruotsi oli parempi maalein 1-3, kun taas olympialaisissa Suomi oli parempi alkulohko-ottelussa maalein 4-3 jatkoajan jälkeen. EHT-turnauksissa Ruotsi on kuitenkin voittanut Suomen neljä kertaa peräkkäin. Edellisen kerran Suomi on ollut tällä tasolla Ruotsia parempi Karjala-turnauksessa vuonna 2020. Molemmille joukkueille sunnuntain ottelu on neljänneksi viimeinen ennen toukokuussa käynnistyviä MM-kisoja. Ensi viikolla Ruotsissa pelataan kauden viimeinen EHT-turnaus.

Ruotsi ja Suomi pelaavat tulevissa MM-kisoissa samassa alkulohkossa. Kahdeksan joukkueen lohkoissa pelattavassa turnauksessa rajanaapurit iskevät vastakkain neljännellä kierroksella 18. toukokuuta loppuunmyydyllä Nokia Arenalla.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja