Jääkiekko

Leijonat kohtaa MM-kisojen kenraalissa Ruotsin

7.5.2022. Leijonat pelaa viimeisen ottelunsa ennen tuota pikaa alkavia MM-kisoja sunnuntaina Ruotsia vastaan. Suomi pyrkii ottelussa palaamaan voittojen tielle kolmen peräkkäisen tappion jälkeen. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous otteluun!


Ennakko: Ruotsi – Suomi

Vuoden viimeinen EHT-turnaus Ruotsissa huipentuu sunnuntaina Ruotsin ja Suomen väliseen kohtaamiseen. Molemmat joukkueet aloittivat turnauksen torstaina tappiolla. Ruotsi koki oman tappionsa Tshekille maalein 2-1. Joukkueen ainoasta maalista vastasi hyökkääjä Linus Karlsson. Suomi kärsi puolestaan yllättävän tappion EHT-turnaukseen nostetulle Sveitsille maalein 2-3 Nokia Arenalla kotiyleisön edessä. Leijonat jäi ottelussa kahden maalin tappioasemaan toisessa erässä ja kolmannessa erässä Harri Pesosen sekä Teemu Hartikaisen maalit eivät enää auttaneet joukkuetta nousemaan voittoon saakka.

Suomen joukkueeseen liittyivät torstaina NHL-pelaajat Joel Armia, Henri Jokiharju, Juho Lammikko ja Harri Säteri. He eivät kuitenkaan pelanneet vielä Sveitsiä vastaan, vaan ovat mahdollisesti mukana kokoonpanossa Ruotsia vastaan. Sveitsiä vastaan kevään ensiesiintymisensä tekivät Liigan finaaleista saapuneet Markus Nurmi ja Mikael Seppälä sekä loukkaantumisestaan palannut Hannes Björninen. Tappara-puolustaja Otto Leskinen puolestaan joutuu jättämään Leijonat terveyssyiden takia. Ruotsin joukkue on jälleen kerran täynnä NHL-vahvistuksia. Muun muassa puolustajat Rasmus Dahlin ja Oliver Ekman-Larsson pelaavat todennäköisesti jo sunnuntaina. 

Tuleva kohtaaminen on Ruotsille ja Suomelle toinen viikon sisään. Vappuna Ruotsi katkaisi Suomen 15 ottelun mittaisen voittoputken maalein 2-0. Kyseisessä ottelussa maalinteossa onnistuivat Filip Roos ja Elmer Söderblom Marcus Högbergin saatua tililleen nollapelin 21 torjunnalla. Kyseisistä pelaajista jokainen on mukana Ruotsin kokoonpanossa myös sunnuntaina. 

Ruotsi on ollut viime vuosina niskan päällä kohtaamisissa Suomea vastaan. Helmikuusta 2020 lähtien joukkueet ovat kohdanneet yhteensä kahdeksan kertaa. Näistä kerroista Ruotsi on vienyt voiton kuusi kertaa. Tämän kauden kohtaamiset ovat puolestaan Ruotsin eduksi voitoin 2-1.

Molemmille joukkueille tuleva äitienpäivän kohtaaminen on kenraali vajaan viikon päästä alkaviin MM-kisoihin. Ruotsi ja Suomi pelaavat MM-kisoissa samassa alkulohkossa B ja kohtaavat toisensa Nokia Arenalla 18. toukokuuta.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja