Jääkiekko

NHL:n suomalaiskatsaus: maaleja iskettiin runsaasti

16.1.2023. NHL-jäillä nähdään tällä hetkellä enemmän suomalaisloistoa kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Broidi listaa joka maanantai yhteen menneen viikon merkittävimmät suomalaistapahtumat!

Viikonlopun maali-iloittelu

Sunnuntain vastaisena yönä suomalaispelaajat iskivät yhdellä kierroksella peräti 11 maalia. Tehokkaimpia olivat uransa kymmenennen hattutempun tehnyt Patrik Laine ja kaksi maalia tehneet Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen. Laine iski hattutemppunsa Detroitia vastaan, kun taas Coloradon kaksikko iski maalinsa 7-0-voitossa Ottawaa vastaan.

Kierrokselle saatiin yhteensä seitsemän suomalaista maalintekijää, kun kertaalleen osuivat myös Eeli Tolvanen, Aleksander Barkov, Olli Määttä ja Erik Haula

Tolvanen ja Pärssinen lyövät läpi

Eeli Tolvanen ja Juuso Pärssinen pelaavat tällä hetkellä upeasti NHL:ssä. Nuorukaiset tekevät tasaista jälkeä illasta toiseen ja ovat jo nyt joukkueilleen todella tärkeitä palasia. Tolvanen on pelannut Seattlen paidassa kahdeksan ottelua. Nuori maalipyssy on pelannut kyseiset ottelut vakuuttavasti tehopistein 5+2=7. 

Pärssinen on pitänyt paikkansa NHL:ssä debyytin jälkeen. Hämmästyttävän hyvin sarjaan mukaan päässyt hyökkääjä liitää Nashvillen ykkösketjussa kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Pisteputken aikana Pärssinen on iskenyt yhteensä tehopisteet 1+7=8. Hän muodostaa tehokkaan duon yhdessä ruotsalaisen Filip Forsbergin kanssa.

Koppanen ja Ylönen mukaan karkeloihin

24-vuotias Joona Koppanen teki kauan odotetun NHL-debyyttinsä perjantain vastaisena yönä Seattlea vastaan. Koppanen on Bostonin viidennen kierroksen varaus kesältä 2016. Tällä kaudella hyökkääjä on pelannut AHL:ssä 36 ottelua tehopistein 6+14=20. 

23-vuotias Jesse Ylönen pelasi kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa perjantain vastaisena yönä Nashvilleä vastaan. Ylönen on ollut kokoonpanossa Montrealin kolmessa edellisessä ottelussa tehopistein 0+1. Hyökkääjä on Montrealin toisen kierroksen varaus kesältä 2018. Ylönen on pelannut urallaan yhteensä 18 NHL-ottelua tehopistein 2+4=6.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja