Jääkiekko

Leijonat kohtaa Tshekin torstaina Euro Hockey Tourilla

14.12.2021. Suomalaispelaajien näyteikkuna kohti vuoden 2022 arvokisoja avautuu jälleen torstaina, kun Leijonat aloittaa urakkansa Venäjällä pidettävässä EHT-turnauksessa. Poikkeuksena myös Kanada osallistuu tämän vuoden turnaukseen yhdessä Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Venäjän kanssa. Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä torstai-illan otteluun!

Veikkaa Leijonien voittoa ilman riskiä

Broidi tarjoaa lisäjännitystä Tshekki-Suomi-peliin. Näin nappaat tarjouksen:

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta 25 euroa ja veikkaa koko summalla Suomen voittoa (25 x 2.36*)
  3. Jos Suomi voittaa, sinä voitat 59 euroa
  4. Jos Suomi ei voita, saat rahasi takaisin ilman kierrätysehtoja

*Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua. Minimikerroin tarjouksen lunastamiseksi on 2.OO.


Ennakko: Tshekki – Suomi

Venäjän EHT-turnaus on suomalaisille pelaajille tärkeä näyttöpaikka, sillä on vielä epävarmaa, saadaanko vallitsevasta pandemiasta johtuen NHL-pelaajia mukaan helmikuussa Pekingin Olympialaisiin. Tämän lisäksi keväällä odottavat kotimaassa pelattavat MM-kisat, joten panosta riittää jokaisella mukanaolijalla. 

Suomen joukkue on sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa turvaa. Joukkueen runko koostuu pääosin KHL-pelaajista, sillä Jukka Jalosen uusin painos sisältää peräti 15 KHL-pelaajaa. Toki tämä luku putosi maanantaina yhteentoista, kun Jokerien neljä pelaajaa joutuivat jäämään pois joukkueessa esiintyneiden koronatapausten takia.

Liigasta on mukana tällä kertaa kymmenen pelaaja, joista nimekkäimpinä kotimaisen pistepörssin johtaja Anton Levtchi sekä TPS-hyökkääjä Juuso Pärssinen

Ehdottomasti mielenkiintoisin nimi Suomen joukkueessa on 34-vuotias Leo Komarov. Komarov siirtyi syksyllä NHL:stä Pietarin SKA:han ja KHL:ään, jossa hän on pelannut tähän mennessä 11 ottelua saalistaen yhden syöttöpisteen. Hyökkääjä nähtiin edellisen kerran Leijonissa kaudella 2016-17.

Komarovin lisäksi suurimman mielenkiinnon hyökkäyspään pelaajista keräävät Salavat Julajev Ufan kolmikko Markus Granlund, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen. Tämä valmis kentällinen pelaa illasta toiseen yhdessä KHL:ssä ja tehopisteitä heillä on kasassa tältä kaudelta 36 runkosarjaotteluun yhteensä 83.

Tshekki saapuu turnaukseen poikkeuksellisen kovalla joukkueella, sillä kokoonpanossa komeilee Euroopan sarjojen huippunimiä kuten Simon Hrubec (Avangard Omsk), Jan Kovar (EV Zug) sekä David Krejčí (HC Olomouc). Krejčí pelasi vielä viime kaudella NHL:ssä Boston Bruinsin riveissä 44 tehopisteen kauden.

Yhteensä tshekkihyökkääjä pelasi NHL:ssä 15 kauden aikana pudotuspelit mukaan lukien yli 1100 ottelua. Liigasta joukkueeseen ylsivät JYPin Jan Scotka, Pelicansin Lukas Jasek sekä SaiPan Filip Pyrochta

Leijonat pelaa ensimmäisen ottelunsa vielä Prahassa, jonka jälkeen joukkue suuntaa Moskovaan, jossa vastaan asettuvat viikonloppuna Kanada ja Venäjä.


Lisäjännitystä Euro Hockey Tourille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja