Jääkiekko

Naisleijonat suuri altavastaaja Kanadaa vastaan

4.2.2022. Naisleijonien olympiaturnaus jatkuu varhain lauantaiaamuna toisella erittäin vaikealla ottelulla, kun vastaan asettuu Yhdysvaltojen kanssa turnauksen suurin ennakkosuosikki Kanada.

Ennakko: Kanada – Suomi

Naisleijonat aloittivat oman urakkansa Pekingissä torstaina Yhdysvaltoja vastaan. Ottelu päättyi Yhdysvaltojen 5-2-voittoon. Suomi pysyi avauserässä vielä kahdesta takaiskumaalista huolimatta hyvin pelin temmossa mukana, mutta Yhdysvallat karkasi toisessa erässä jo neljän maalin johtoon.

Lohdutuspalkinnon Suomi sai ottelun kolmannessa erässä voittaen sen lukemin 2-1. Suomen molemmista maaleista vastasi 28-vuotias kokenut arvokisakävijä Susanna Tapani. Yhdysvallat voitti laukaustilaston ottelussa 52-12 ja Anni Keisala otti viidestä päästetystä maalista huolimatta yhteensä peräti 47 torjuntaa.

Kanada voitti viime vuonna naisten MM-kultaa ja olympiakultaa joukkue on voittanut viisi kertaa peräkkäin vuodesta 2002 lähtien. Kanada pelasi turnauksen ensimmäisen ottelunsa torstaiaamuna Sveitsiä vastaan. Kanada lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta hurjat loppulukemat 12-1 yllätti varmasti monet.


Huipputarjous suomalaisille:


Kanada aloitti myllytyksensä heti avauserästä lähtien ja joukkue voitti lopulta laukaukset maalia kohden hurjin lukemin 70-15. Kanadan pelaajistosta peräti neljä pelaajaa ylsi ottelussa neljään tehopisteeseen. Kärkilukemat iski pöytään 31-vuotias Natalie Spooner tehopistein 2+3.

Suomen voitot Kanadasta ovat olleet viime vuosina harvassa. Edellisen kerran Suomi on onnistunut kellistämään Kanadan MM-kisoissa 2019. Kyseisen ottelun jälkeen joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa ja Kanada on voittanut nämä kaikki suhteellisen selkeästi. 

Kanada tulee Yhdysvaltojen tapaan pysymään Suomea vastaan paljon kiekossa ja joukkue tulee viettämään sitä kautta pitkiä ajanjaksoja Suomen puolustusalueella. Näiden hetkien tappaminen olisi Naisleijonien menestyksen kannalta erityisen tärkeää.

Muuta:

Naisten jääkiekkoturnaus pelataan Pekingin olympialaisissa ensimmäistä kertaa kymmenen joukkueen voimin. Naisten jääkiekossa tasoerot ovat maiden välillä tunnetusti hyvin suuria, joten turnauksen alkulohkot ovat hyvin erikoiset.

Suomi kuuluu Kanadan, Yhdysvaltojen, Sveitsin ja Venäjän Olympiaurheilijoiden kanssa A-lohkoon, josta kaikki viisi joukkuetta pääsevät jatkoon lopputuloksista huolimatta. Näiden maiden kaveriksi pudotuspeleihin otetaan kolme parasta maata B-lohkosta.


Huipputarjous suomalaisille:

Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja